Økonomiske problemer i Egypt

I Egypt som mange andre steder har finanskrisen de siste månedene gjort den økonomiske situasjonen vanskeligere. Men også før krisen hadde Egypt store problemer. De første 11 månedene i 2008 var det en prisstigning på over 20 prosent.

Det var flere streiker i landet. Noen ganger måtte sikkerhetsstyrker gripe inn. Noen forsøkte å organisere en generalstreik. Det lyktes ikke, men uroen i befolkningen ble synliggjort.
Finanskrisen har forverret situasjonen. I oktober falt børsen med 40 prosent, og lite tyder på at det vil ta seg opp igjen med det første.

Det kan bli ganske ødeleggende for tilliten dersom klager om fusk i statistikken bli bevist. Det blir påstått at regjeringen overdriver antall sysselsatte [og da underrapporterer arbeidsledigheten]. Det blir også påstått at prisstigningen blir underrapportert med hele 10 prosent.

Vanlige egyptere frykter at regjeringen blir nødt til å øke skattene og/eller redusere subsidiene. [Det kan ramme hardt hos et folk som fra før sliter med å få endene til å møtes.]

Kilde: En artikkel av Gil Geiler og Doron Peskin på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 26. desember 2008. Begge forfatterne arbeider på Info-Prod Research (Middle East) Ltd.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart