Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

En hemmelig krig er allerede i gang

Hele verden venter for å se om de iranske ayatollaenes atomvåpenambisjoner vil utløse storkrig i Midtøsten. Bak nyhetsmeldingene om samtaler og sanksjoner raser det allerede en hemmelig krig som når som helst kan flamme opp.
The Secret War With Iran The 30-Year Clandestine Struggle Against the World's Most Dangerous Terrorist Power Av Ronen Bergman. Oversatt av Ronnie Hope Forlag: Simon & Schuster/ Free Press Oppdatert utgave på engelsk kom ut i september 2008 (første utgave kom på hebraisk i år 2007)
The Secret War With Iran The 30-Year Clandestine Struggle Against the World's Most Dangerous Terrorist Power Av Ronen Bergman. Oversatt av Ronnie Hope Forlag: Simon & Schuster/ Free Press Oppdatert utgave på engelsk kom ut i september 2008 (første utgave kom på hebraisk i år 2007)

Hele verden venter for å se om de iranske ayatollaenes atomvåpenambisjoner vil utløse storkrig i Midtøsten. Bak nyhetsmeldingene om samtaler og sanksjoner raser det allerede en hemmelig krig som når som helst kan flamme opp.

I Ronen Bergmans bok «The Secret War With Iran» blir detaljer ved noen av de mest oppsiktsvekkende forpostfektningene mellom Iran på den ene siden og USA og Israel på den andre siden avslørt for første gang. Bergmans konkluderer at Irans støtte til global terror er en mye større trussel mot Vesten enn Saddam Husseins Irak eller al-Qaida noen gang har vært.

– Iran har ikke satt i gang fullskalainvasjon av sine naboer, slik Saddam Hussein gjorde både med Iran og Kuwait. I stedet har landet vært dyktige til å gjennomføre sine militære framstøt på en slik måte at de har unngått Vestens vrede. De siste tjue årene har Iran brukt Hizbollah som en agent på mesterlig måte, samtidig som de har opprettholdt et ferniss av benektelse. Iran har sponset terrorister og arbeidet tett med al-Qaida før 11. september [2001]. Etter den tid har det passet best å holde noe avstand til det nettverket. Mens verden ble opptatt med Osama bin Laden og hans løytnanter, glemte den at den farligste av alle terrorister før al-Qaida kom på banen, en libanesisk shia-muslim ved navn Imad Moughniyeh, ansvarlig for det største antall drepte og kidnappede amerikanere fram til 11. september, var i live, i aktivitet og jevnlig en velkommen gjest i Teheran helt til han ble drept i en bilbombe i Damaskus tidlig i 2008, skriver Bergman.

Ronen Bergman er journalist i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth, hvor han spesialiserer seg på sikkerhets- og etterretningssaker. Han er også programleder for et ledende nyhetsprogram på israelsk tv. Han har skrevet en studie av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som gav ham doktorgrad ved universitetet i Cambridge.
Ronen Bergman er journalist i den israelske storavisen Yedioth Aharonoth, hvor han spesialiserer seg på sikkerhets- og etterretningssaker. Han er også programleder for et ledende nyhetsprogram på israelsk tv. Han har skrevet en studie av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som gav ham doktorgrad ved universitetet i Cambridge.

Forfatteren opplyser at boken bygger på tusenvis av dokumenter og tre hundre intervjuer med folk fra 20 forskjellige land. To hundre av disse er navngitt i bibliografien.

 

Relaterte lenker:
Da CIA lærte å makulere papir skikkelig
(25.03.09)

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart