Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Iran tvinger Israel til militær konflikt

Trusselen fra Iran mot Israel handler ikke bare om president Mahmoud Ahmadinejads hatske retorikk eller den islamske republikkens atomvåpenprogram. Iran forsøker å bygge en rakettbase på Gaza-stripen som kan true hele det sentrale Israel.

– Dette er ikke paranoia, skriver Alex Fishman, militærkorrespondent for Israels største avis, Yedioth Aharonoth.

– Iran tvinger i virkeligheten en direkte militær konfrontasjon på Israel, mener han.

Hittil har Iran ført en utmattelseskrig mot Israel ved hjelp av Hizbollah, Hamas og andre palestinske terrorgrupper. I vinter har krigføringen nådd et nytt klimaks, da Iran forsøkte å smugle inn på Gaza-stripen en leveranse av Fajar 3-raketten, som har en rekkevidde på om lag 70 kilometer.

– Dette er ikke en liten rakett. Det er en rakett som iranerne produserer spesielt for Gaza-stripen, ved at den kan tas fra hverandre i deler og blir smuglet gjennom tunnelene inn til Gaza, skriver Fishman.

Irans raketter truer Israel både fra nord og sør, og gjør den islamske republikken til «en konkret fiende».

– Iranerne investerer ikke bare i ukonvensjonelle våpen, men også konvensjonelle, for å eliminere staten Israel eller i det minste å gjøre livet her utålelig, skriver Fishman.

I slutten av januar skal israelske kampfly har bombet en konvoi med iranske Fajar 3-raketter som var på vei til Gaza-stripen i det nordlige Sudan. Detaljene omkring hendelsen er foreløpig uklare.

– Titalls israelske fly deltok i Sudan-raid
Flere titalls israelske jagerfly og droner deltok i bomberaidet mot en våpenkonvoi i Sudan i januar, skriver det amerikanske magasinet Time på bakgrunn av detaljerte beskrivelser fra to sentralt plasserte kilder i det israelske forsvaret.
Selve bombingen ble gjennomført i to omganger av F-16 jagere. F-15 jagere patruljerte i nærområdet for å holde eventuelle fiendtlige fly borte.
Etter at den første bomberunden var gjennomført, fløy droner over konvoien med kameraer for å sjekke om den var grundig ødelagt. Da bildene viste at den var bare delvis ødelagt, ble det gitt ordre til en ny runde med bombardement.
Times kilder aviser at det er gjennomført to bomberaid mot våpenkonvoier, eller at et våpensmuglingsskip er bombet.
– Det var bare ett raid, og det var en stor operasjon (…) med titalls fly, sier en av kildene. Det blir også fortalt at amerikanerne ble varslet om at Israel skulle gjennomføre en luftoperasjon i Sudan, men de var ikke involvert.
– Dette var første gang iranerne prøvde å sende en så stor våpenleveranse til Hamas via Sudan, og det er sannsynligvis den siste, sier en av kildene. Flere iranere skal ha blitt drept i bombeangrepet.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart