Jeg beundrer Mosab Yousef

"Kaptein Loai", den tidligere føringsoffiseren for Mosab Hassan Yousef i Shin Bet, bekrefter Den grønne prinsens historie i et intervju med Ha'aretz.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Porten til Midtøsten har tidligere anmeldt boken «Sønn av Hamas», hvor Mosab forteller om sitt liv på innsiden av makteliten i den palestinske terrorgruppen.

Nå blir historien langt på vei bekreftet av mannen som rekrutterte Mosab til tjeneste for Israel og Shin Bet. Ha’aretz identifiserer «kaptein Loai» med G.

Sterkt vennskap
Mosab og G. er fortsatt venner. Det var G. som ordnet oppholdstillatelse for Mosab i USA.

– Jeg føler meg forpliktet til å hjelpe en venn. I dag er Mosab verken en agent eller en kilde, men en venn. Om han hadde kunnet komme til Israel – noe jeg vet han ikke kan – så ville han vært som et familiemedlem, forklarer G.

– Møtes på halvveien
Begge lærte av hverandre i løpet av den tiden de samarbeidet. Mosab ble aldri noen «Israel-venn» og heller ingen klassisk «Palestina-venn». Han trodde på de humanistiske verdiene og på menneskeverdet. Han var villig til å dø for sine prinsipper. G. forteller at «Den grønne prinsen», som var Mosabs kallenavn i Shin Bet, lærte ham at begge parter må møtes på halvveien. De må lære å tilgi hverandre.

– På en enkel humanistisk måte tror jeg dette er Mosabs budskap: At vi kan og må møtes på halvveien […] Vi kan og må se på den andre siden med medfølelse, sier G.

Ingen sviker
Videre poengterer han at de fleste palestinerne nok i dag ser på Mosab som en kollaboratør og en sviker. Selv mener han dette er helt feil.

– De vet ikke hvor mange palestinere han faktisk reddet fra sin død. Han forhindret blodbad.

G. forteller at Mosab gav uvurderlig støtte til Shin Bet.

– Mosab forsøkte aldri å utnytte sin stilling til å ta [personlige] oppgjør. For eksempel hadde han en onkel som han ikke kunne fordra, men som han ikke gjorde noe for å skade. Vi kan lære mye av denne vennlige selvbeherskelsen, sier G.

Endret Shin Bet
Mye av den kunnskapen Mosab etter hvert delte med Shin Bet, fikk dem til å stille spørsmålstegn ved egne metoder.

– Informasjonen han gav oss fikk oss til å stille spørsmål med effektiviteten til de målrettede drapene vi hadde utført. Det er feil å tro at alle som truer oss må bli utslettet. Jeg har lært kraften ved å ikke likvidere – og den har jeg lært fra Mosab. Fra krangler med ham, fra lange samtaler til sent på natt. Jeg kommer fra sentrum i israelsk politikk og ser på meg selv som en moralsk person. Men han, av alle folk, en «representant» for selvmordsbomberne, viste oss alltid den humane måten å gjøre ting på, sier G.

– Ikke misforstå meg: Det finnes tilfeller hvor det er legitimt å drepe en terrorist, om han utgjør en fare, men vi bør ikke la likvideringer bli en «avhengighet», legger han til.

Forhindret likvidering
Men er det sant hva Mosab skriver, at fem personer som planla et selvmordsangrep, ble spart fra å bli drept av Shin Bet etter at han selv protesterte? undrer journalisten.

– Det er sant. Han fikk overbevist oss om ikke å henrette dem […] Dette var i en av de mest turbulente periodene, da blodet rant fritt […] Og Mosab var, av alle sammen, den forstandige stemmen. Du blir kanskje overrasket over å høre dette, men vi hadde palestinske kilder som gikk langt til høyre [i israelsk målestokk]. Men ikke ham. Han gikk ikke til ekstreme ytterpunkter. Han er gal, men på en god måte, sier G.

Skuffet over Israel
G. blir spurt om staten Israel skylder Mosab noe, for alt han har gjort for landet.

– Jeg føler litt skyldfølelse og skuffelse overfor staten Israel, som ikke gjør noe for ham. Etter at artiklene ble publisert, har ikke én eneste politiker spurt oss om hva vi har gjort for ham […] Tidligere nestsjef i Shin Bet og nåværende Knesset-representant for Kadima, Gideon Ezra, sa på Hæren Radio at hans historie slik den ble publisert virker overdrevet. Og han arbeidet ikke engang i Shin Bet da Mosab var der. Hvordan vet han noe om det? spør G. ironisk.

– Vi må stå sammen med ham
– Jeg leste Mosabs bok og også artikkelen i Ha’aretz, og jeg skal si deg: Han overdrev. Han overdrev med å være sparsom i beskrivelsene av hvor mange ting han forhindret og hvor mange mennesker han reddet. […] Unge israelere tjenestegjør i tre år og reiser deretter på ferie til utlandet. Men han fortsatte med å arbeide med de skjebnefulle sakene for Israel, sier G.

– Mosab betalte, og betaler fortsatt, en høy pris. Og jeg forventer at israelere og palestinere lytter til ham. Han stod sammen med oss i mange år. Det minste vi kan gjøre i dag er å stå sammen med ham, avslutter G.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart