Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kurderne er Israels allierte

En kurdisk gruppe mener Israel bør bryte båndene til Tyrkia og heller pleie forholdet til kurderne.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Lær Israel å kjenne som deg selv, er slagordet på nettsiden til den irakiske organisasjonen Israel-Kurd (www.israelkurd.com). Organisasjon ønsker å fremme kulturelle forbindelser mellom Israel og Kurdistan, og ser på den jødiske staten i et positivt lys. I tillegg til nettsiden publiserer de et eget magasin som gir kurdere nyheter om Israel. Dette arbeidet drives med fare for egen sikkerhet, ettersom Israel ikke er særlig høyt i kurs blant arabiske muslimer i Irak.

Truet på livet
– I løpet av det siste året har vi ofte blitt trakassert og truet av ulike elementer som ikke liker det vi gjør. Men i år virker det som om folk er mer forståelsesfulle og interessert i produktet vårt, forklarer Hawar Bazlan til Ksenia Svetlova i Jerusalem Post. Bazlan er sjefsredaktør for Israel-Kurd. Han forteller at nettsiden deres har blitt angrepet av tyrkiske hackere to ganger.

Bazlan mener det er mange kulturelle likheter mellom kurdere og israelere. Han forklarer at publikasjonen til organisasjonen, som ble utgitt første gang for to år siden, er ment å bygge kulturelle broer mellom folkene.

To tilnærmingsmåter
– Det finnes to tilnærmingsmåter til Israel i Kurdistan. Du har dem som er veldig interessert i å ha relasjoner med Israel og svært interessert i å lære mer om dem, og dem som har et svært negativt syn på landet fordi de er påvirket av radikal islamsk ideologi. De tror at Israel er fienden, forklarer han.

Israel-Kurds nettside gir leserne et innblikk i israelsk samfunnsliv og historie. I tillegg har de faste lederartikler og kurdiske, israelske og amerikanske spaltister som analyserer sikkerhetssituasjonen i Israel.

Fornye relasjon
– Vi er et resultat av en historisk undertrykkelse fra perserne, araberne og tyrkerne mot kurderne. Vi har mistet våre kulturelle, religiøse og nasjonale rettigheter. Disse fiendene ønsker å ødelegge vår framtid, som de har gjort med vår fortid. Det Israel-kurdiske instituttet forsøker å ta opp det historiske båndet mellom jøder og kurdere og fornye denne relasjonen uten noen religiøse eller ideologiske skiller, forklarer Bazlan.

– Jødenes andre hjemland
Hans sjefsredaktørkollega Mawlood Afand mener kurderne og israelerne har både felles interesser og felles fiender. Derfor mener han at disse to folkene må hjelpe hverandre. Blant annet foreslår han at jøder kan flytte til Kurdistan og være med å bygge opp deres nye hjemland.

– Kurdistan ville da bli jødenes andre hjem i tillegg til Israel. Landet kan absorbere millioner av jøder på grunn av sitt enorme areal, og kurderne trenger jødenes kunnskap. Jøder og kurdere kan være til velsignelse for hverandre og leve i fred og framgang i mange generasjoner framover, forklarer Afand.

Forundret
Nettsiden tar opp Israels bording av Gaza-konvoien i mai.

– Tyrkia burde bli holdt ansvarlig for all skade som ble påført Israel under de Hamas-støttede hendelsene – og for å såre kurderne, skriver avisen i en lederartikkel.

– Vi følger utviklingen i denne saken veldig tett, og vi er forundret over det internasjonale oppstyret, sier Bazlan

Israel-Kurd håper at den jødiske staten en dag skal bryte sine bånd med Tyrkia og heller alliere seg med kurderne.

– Det kan kanskje ta litt tid før ting endrer seg. Men Israel må vite at de har en god venn i Midtøsten, kanskje også sin eneste gode venn, mener redaktørene i Israel-Kurd.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart