Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Ingen bryr seg om Hizbollah-kontrollerte Libanon

I alle demonstrasjonene og revolusjonene i Midtøsten, har verden glemt at en terrorgruppe sitter ved makten i Libanon.

Midtøsten og Nord-Afrika koker for øyeblikket. Hele verdens øyne er rettet mot Libya og andre land. Men ett land blir oversett, påpeker Tzachi Hanegbi, tidligere justis- og helseminister i Israel.

– Av en eller annen grunn er ingen interessert i et land der den farligste revolusjonen allerede har funnet sted. For første gang i Libanons historie har en ekstremistisk og voldelig terrorgruppe tatt over parlamentet og regjeringen – uten å avfyre et eneste skudd. Og verden viser sann likegyldighet i forhold til denne dramatiske utviklingen, hevder Kadima-politikeren.

U-sving
Hanegbi mener «u-svingen» som er foretatt i Israels naboland etter at Saad Hariri ble tvunget til å gå av som statsminister, har ført Libanon «bort fra hjertet av den pragmatisk-arabiske leiren og rett inn i armene til den fanatiske, radikale aksen.»

Selv om det ennå ikke er så lett å se hvordan revolusjonen i Egypt og opprørene i Jordan kommer til å påvirke Israel, er det fullstendig klart at revolusjonen i Libanon gjør situasjonen svart. Den nye statsministeren, milliardæren Najib Mikati, ble valgt kun etter godkjennelse fra Hizbollah, understreker politikeren.

– Du mottar ikke en personlig ansettelse fra Hassan Nasrallah dersom du ikke er en solid støttespiller av hans agenda, understreker Hanegbi.

Røde varsellys
I løpet av de neste månedene vil den nye libanesiske regjeringen foreta en rekke valg som kommer til å representere «røde varsellys» for Israel.

Den første av disse blir å hindre at Spesialdomstolen for Libanon arresterer og rettsforfølger Hizbollah-medlemmer som var delaktige i mordet på statsminister Rafik Hariri i 2005.

Deretter vil de forsøke å fjerne alle hindringer for våpensmugling fra Syria til Libanon. Hæren vil dermed bli bedt om å snu det blinde øyet til enhver aktivitet som kan styrke Hizbollah, enten det skjer på grensen, på flyplassene eller på havnemottakene.

Vil ødelegge maktbalansen
– På samme tid vil hæren bli spurt om å begrense UNIFILs operasjoner i Sør-Libanon, slik at selv det svært begrensede ansvaret de ble gitt av Sikkerhetsrådets resolusjon 1701 vil bli nøytralisert, tror Hanegbi.

Etterpå vil Hizbollah kunne endre de interne avtalene mellom de ulike etniske gruppene i landet, som har balansert Libanons politiske system. Terrorgruppen har i mange år påpekt at den demografiske situasjonen har endret seg så mye de siste tiårene at dette politiske systemet ikke lenger reflekterer virkeligheten. Det jerngrepet man nå har på parlamentet og regjeringen, vil gjøre at man får makt til å endre på dette. I så fall vil Hizbollah sannsynligvis ha festet grepet fullstendig over libanesisk politikk, på bekostning av sine kristne rivaler.

Til slutt mener Hanegbi at Libanon vil gå i Syrias fotspor og undertegne en forsvarspakt med Iran. Gjennom den vil de motta moderne våpen fra Teheran og avansert etterretningskapasitet, slik situasjonen allerede er for Damaskus.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart