Iranerne melder om nytt cyberangrep

Iranske myndigheter melder at de har oppdaget et nytt datavirus som de kaller "Stars". Informasjon fra andre kilder er foreløpig minimal.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Heldigvis har våre unge eksperter oppdaget Stars-viruset. Det blir nå undersøkt nærmere, sa brigader Gholamreza Jalali i det iranske sivilforsvaret i en iransk nettartikkel publisert mandag 25. april.

Det er foreløpig uklart hva som kan ha vært målet for dataangrepet. Ifølge Jalali gjør viruset bare mindre skade i en tidlig fase, og han sier det kunne forveksles med en programfil til noen av de iranske myndighetene.

I 2010 ble Irans atomprogram utsatt for dataviruset Stuxnet. Iranerne hevder de fikk stanset viruset før det fikk gjort betydelig skade, men Jalali innrømmer at viruset fortsatt utgjør en trussel.

– Virus har en bestemt levetid, og de kan fortsette sin aktivitet på nye måter, sier Jalali.

Internasjonale eksperter hevder Stuxnet kan bli sett på som verdenshistoriens første «målrettede cyber-rakett», og mener det finnes flere tegn på at Irans atomprogram har blitt forsinket. Det er alminnelig antatt at koden ble særskilt skrevet for å sabotere atomanlegget i Natanz, for å manipulere industrisystemer og få dem til å operere utenfor sikre driftsgrenser. Iranerne anklager USA og Israel for å stå bak Stuxnet-angrepet.

Ifølge IT-sikkerhetsbloggen nakedsecurity blir det laget nesten 100.000 nye utgaver av ondsinnet programvare hver dag, mange med hensikt å spionere på andres datasystemer. Iranske myndigheter har tilsynelatende grunn til å tro at Stars-viruset ble særskilt skrevet for å stjele informasjon fra deres datamaskiner, og ikke bare er et generell kode for cyber-spionasje, skriver Graham Cluley.

– Dette høres mer ut som cyber-spionasje enn cyber-angrep. Cyber-spionasje skjer hele tiden. Vi har bare sett ett enestående angrep som Stuxnet, sier Mikko Hypponen, forsker ved F-Secure til Computerworld.

David Albright, en ekspert på internasjonale atomprogram ved Institute for Science and International Security, mener iranerne kan ha interne motiver for å presentere nyheten om et nytt dataangrep. Det sivile atomprogrammet ved Bushehr-reaktoren har den senere tid blitt forsinket på grunn av problemer med pumpesystemer, og ikke på grunn av utenlandsk sabotasje, sier han til Time. Nyheten om Stars-viruset kan bare være et forsøk på å lage en unnskyldning for forsinkelsene i prestisjeprosjektet som ble påbegynt for 36 år siden.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart