Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Barak vil øke budsjett til sosiale tiltak

Den israelske regjeringen har endelig en mulighet til å skape sosiale endringer som vil gjøre Israel til et bedre sted for alle innbyggere, sier forsvarsminister Ehud Barak i et intervju med Ha’aretz.
– Det vil kreve 60-75 milliarder kroner over en fem års periode for i en begrenset grad å skape nødvendige endringer, mener Barak.
Dersom regjeringen skulle fulgt opp kravene til alle gruppene som har demonstrert for ulike sosiale krav i sommer, ville det kostet mellom 120 og 150 milliarder.
Barak mener det vil være umulig å gjennomføre endringer innenfor det budsjettet regjeringen allerede har vedtatt. Ifølge forsvarsministeren vil man bli nødt til å lete etter måter å finansiere dette på utenfor de nåværende budsjettrammene, selv om departementene skulle gå med på flere kutt for å bidra ytterligere.
Den tidligere Ap-lederen mener det blir nødvendig å øke skattene for de rikeste og se på hva man kan gjøre med levekostnadene i de nærmeste årene. Viktigere enn noen gang blir det å integrere de ultraortodokse i arbeidsstyrken og motarbeide økonomisk konsentrasjon i bedriftsmarkedet og for konkurranse. I tillegg ønsker forsvarsministeren å innføre skatt ved kjøp av bolig over en viss størrelse.
Barak mener det først og fremst er viktig å senke skattene for de fattigste, å gi barnebidrag de første tre årene, å senke pris på bensin, strøm- og vannpriser, og senke momsen som nå er på 16 prosent.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart