Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israel bak Hizbollah-eksplosjon

Et slikt israelsk dronefly trodde Hizbollah at de hadde maktet å utmanøvrere natt til onsdag. Foto: Palestinian Solidarity Project, flickr.com
Den kraftige eksplosjonen skjedde på et av Hizbollahs våpenlagre, i et område hvor det er ulovlig å lagre våpen etter FNs resolusjon 1701.

I et område hvor den shia-muslimske bevegelsen Hizbollah har stor oppslutning i den sørlige byen Tyre i Libanon, kunne innbyggerne natt til onsdag høre en massiv eksplosjon. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Det blir antatt at eksplosjonen var knyttet til et av Hizbollahs våpenlager.

Ifølge FNs resolusjon 1701 har ikke terrorgruppen lov å lagre våpen i dette området. Det ble tydelig at Hizbollah hadde noe å skjule, da libanesiske sikkerhetsstyrker ble nektet tilgang til det Hizbollah-sikrede eksplosjonsstedet. Yedioth Aharonoth skriver at UNIFIL nå vurderer å etterforske hendelsen.

Mange eksplosjoner har rammet Hizbollahs våpenlagre de siste årene, trolig som følge av dårlig vedlikehold og sikring av våpen.

– Israel bak eksplosjon
Onsdag kveld  hevdet imidlertid den amerikanske bloggeren Richard Silverstein at det er Israel som står bak eksplosjonen. Han bruker en kilde han mener har «betraktelig militær erfaring».

– Israels militære etterretningstjeneste (Aman) har slått til mot Hizbollah med vilje, ved å krasjlande et bombebærende dronefly i Sør-Libanon, skriver han.

Silverstein forklarer hvordan dette skal ha blitt utført:

– I over et år har Hizbollah forsøkt å finne ut hvordan de kan ødelegge signalene som styrer dronen, slik at de ikke lenger kan fly. Når de oppdaget dronen som falt, må deres sjefer ha trodd at de endelig hadde oppdaget nøkkelen til suksess.

– Det ødelagte flyet er hvordan Aman dro Hizbollah inn i sitt nett. Deres soldater plukket selvsagt opp sitt angivelige etterretningstrofé og satte det på et stort våpenlager i området, som de hadde kontroll over. Da de var på innsiden av våpenlageret, detonerte Aman dronen og skapte en massiv eksplosjon, påstår bloggeren.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart