Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel bak Hizbollah-eksplosjon

Et slikt israelsk dronefly trodde Hizbollah at de hadde maktet å utmanøvrere natt til onsdag. Foto: Palestinian Solidarity Project, flickr.com
Den kraftige eksplosjonen skjedde på et av Hizbollahs våpenlagre, i et område hvor det er ulovlig å lagre våpen etter FNs resolusjon 1701.

I et område hvor den shia-muslimske bevegelsen Hizbollah har stor oppslutning i den sørlige byen Tyre i Libanon, kunne innbyggerne natt til onsdag høre en massiv eksplosjon. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Det blir antatt at eksplosjonen var knyttet til et av Hizbollahs våpenlager.

Ifølge FNs resolusjon 1701 har ikke terrorgruppen lov å lagre våpen i dette området. Det ble tydelig at Hizbollah hadde noe å skjule, da libanesiske sikkerhetsstyrker ble nektet tilgang til det Hizbollah-sikrede eksplosjonsstedet. Yedioth Aharonoth skriver at UNIFIL nå vurderer å etterforske hendelsen.

Mange eksplosjoner har rammet Hizbollahs våpenlagre de siste årene, trolig som følge av dårlig vedlikehold og sikring av våpen.

– Israel bak eksplosjon
Onsdag kveld  hevdet imidlertid den amerikanske bloggeren Richard Silverstein at det er Israel som står bak eksplosjonen. Han bruker en kilde han mener har «betraktelig militær erfaring».

– Israels militære etterretningstjeneste (Aman) har slått til mot Hizbollah med vilje, ved å krasjlande et bombebærende dronefly i Sør-Libanon, skriver han.

Silverstein forklarer hvordan dette skal ha blitt utført:

– I over et år har Hizbollah forsøkt å finne ut hvordan de kan ødelegge signalene som styrer dronen, slik at de ikke lenger kan fly. Når de oppdaget dronen som falt, må deres sjefer ha trodd at de endelig hadde oppdaget nøkkelen til suksess.

– Det ødelagte flyet er hvordan Aman dro Hizbollah inn i sitt nett. Deres soldater plukket selvsagt opp sitt angivelige etterretningstrofé og satte det på et stort våpenlager i området, som de hadde kontroll over. Da de var på innsiden av våpenlageret, detonerte Aman dronen og skapte en massiv eksplosjon, påstår bloggeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart