Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bosettere konfronterer IDF-soldater i forbindelse med evakuering av utposten Amona i 2006. (Arkivfoto: GPO)
Bosettere konfronterer IDF-soldater i forbindelse med evakuering av utposten Amona i 2006. (Arkivfoto: GPO)

Israelsk lov står maktesløs overfor voldelige bosettere

- Jeg må forklare til mine soldater hvorfor de må fortsette å beskytte de som angriper dem, sier en kompanisjef i IDF på Vestbredden.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mange israelere reagerer sterkt etter herjetoktet ekstreme bosettere gjennomførte i en militærbase natt til mandag. Fordømmelsene kommer fra ytre venstre til ytre høyre i det politiske landskapet. De som kanskje reagerer aller sterkest, er soldatene og offiserene som stadig oftere blir utsatt for slike angrep fra folk de risikerer livet for å forsvare. Offiserene kan ofte få et forklaringsproblem overfor sine soldater, særlig siden israelsk lov nekter soldatene å arrestere aktivistene som truer og trakasserer dem.

En brigadesjef på Vestbredden forteller at IDF må bruke stadig mer ressurser på trusselen fra jødiske ekstremister.

– Jeg bruker mer tid på å snakke med koordinatoren for [sikkerhetstjenesten] Shin Bets avdeling [for jødisk ekstremisme] enn de som er jobber med å forhindre palestinsk terrorisme, sier han til journalist Anshel Pfeffer i Ha’aretz. Andre offiserer bekrefter dette bildet. Etter at terrortrusselen fra palestinsk side er redusert betydelig, blant annet på grunn av godt samarbeid med de palestinske sikkerhetsstyrkene, opptar kampen mot jødiske ekstremister mye ressurser.

Pfeffer påpeker at ingen av de 50 aktivistene som deltok i angrepet ble arrestert. IDF-soldater har ikke lov å gjennomføre arrestasjoner av israelske statsborgere.

– Det er absurd at ingen av aktivistene kunne arresteres fordi politiet ikke var til stede, mener Pfeffer.

Det er ikke lenger sjeldent at steiner og brannbomber blir kastet mot IDF og grensepolitiet av jødiske ekstremister, og fysiske konfrontasjoner er nesten blitt rutine, skriver Pfeffer. Et lignende vandaliseringstokt som vi så natt til mandag fant også sted for tre måneder siden.

På grunn av den uklare juridiske situasjonen i bosetningene, står IDF og politiet mer eller mindre maktesløse når det gjelder å straffeforfølge aktivistene.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart