Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Motstridende signaler fra det muslimske brorskapet i Egypt

Essam Arian fra Det muslimske brorskapet. (Skjermdump fra ikhwanweb.com)
Essam Arian fra Det muslimske brorskapet. (Skjermdump fra ikhwanweb.com)
USA sier de har fått forsikringer om fredsavtalen med Israel, men Brorskapets ledere avviser dette.

En talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Victoria Nuland, kunne i forrige uke fortelle at Det muslimske brorskapet hadde forsikret USA at de vil fortsette å anerkjenne fredsavtalen mellom Egypt og Israel: “De har komme med løfter til oss i den retning,” sa hun. Dette bekreftet hva vestlige diplomater har rapportert tidligere. Samtidig sier ledere i Det muslimske brorskapet, både før og etter Nulands uttalelse, at de ønsker å revurdere forholdet mellom Egypt og Israel.

 

Nestleder Essam Arian i brorskapets Frihet og rettferdighetsparti avviser uttalelsen fra amerikansk UD.

 

– Vi har aldri lovt at vi vil holde en fredsavtale med Israel. Avtalen er ikke hellig og kan og skal bli endret, sier Arian til London-avisen Al-Hayat.

Det muslimske brorskapet gjorde det svært godt under første runde av parlamentsvalget i Egypt og har sagt at de ønsker å revurdere fredsavtalen fra 1979 med Israel.

– Det er ingen mulighet for at vi vil anerkjenne Israel. Vi snakker om en okkupasjonsenhet og en kriminell fiende, sa Rashad Bayoumi, nestleder i brorskapet tidligere i uken til Ha’aretz.

Bayoumi bekreftet at i denne interimperioden, før det er en ny regjering på plass, vil brorskapet opprettholde alle internasjonale avtaler som Egypt har signert, men at når en ny regjering er dannet ville fredsavtalen med Israel bli revurdert.

– Det er ingen bestemmelse som forplikter oss til å anerkjenne Israel,» skal Bayoumi ha sagt til Al-Hayat.

En av lederne i opposisjonen, Elbaradei, har tidligere fortalte Fars nyhetsbyrå i Iran at USA har vært i hemmelig dialog med ham for å forsikre at Egypt skal fortsette å opprettholde fredsavtalen mellom Egypt og Israel etter at en ny regjering er på plass. Det radikale al-Nour partiets lederskap har også indikert at de vil anerkjenne alle internasjonale avtaler Egypt har signert, inkludert fredsavtalen med Israel.

Bayomi har tidligere indikert at en folkeavstemning om fredsavtalen kan være en løsning:

– Dette er en avtale som ble skrevet og undertegnet langt unna folkets øyne og parlamentet, så vi må gi avtalen tilbake til folket og la dem si hva deres mening er om denne avtalen, og om den skader Egypts interesser og uavhengighet, sa han til Ha’aretz.

De nye makthaverne i Egypt søker legitimitet, spesielt blant vestlige land. Det gjør ethvert steg mot å heve fredsavtalen med Israel som en strategisk fare for den kommende regjeringen. Dette forklarer kanskje noe av de motstridende signalene Egypt sender vedrørende avtalen. På den ene siden er det politisk vanskelig for Det muslimske brorskapet å støtte en fredsavtale mellom Egypt og Israel. På den annen side ønsker de legitimitet og er avhengig av den internasjonale støtten de får fra vestlige land.

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart