Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israel forbereder seg på å ta imot alawitt-flyktninger

Forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) under en IDF-øvelse. (Foto: IDF)
Forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) under en IDF-øvelse. (Foto: IDF)
Dersom Assad-regimet i Syria bryter sammen, kan alawitt-minoriteten, som har dominert de siste 40 år, vente seg en grusom hevn.

– Israel forbereder seg på å ta imot alawitt-flyktninger fra Syria når president Bashar Assads regime bryter sammen, sa forsvarssjef Benny Gantz til Knessets forsvars- og utenrikskomité tirsdag. Generalløytnanten tror et sammenbrudd i Syria vil komme i løpet av noen måneder, skriver Ha’aretz.

– Assad kan ikke fortsette å holde seg ved makten, slo Gantz fast.

– Assad er ikke samme type som Gaddafi, som kjemper til siste kule nede i kloakksystemet, la han til.

Dersom situasjonen i Syria utvikler seg videre til en full borgerkrig, hvor alawitt-minoriteten kommer på defensiven, kan det føre til en strøm av flyktninger fra Syria inn på Golan-høyden. Les mer om alawitt-minoritetens politiske dominans i artikkelen Skrekkelig sannhet om Syria.

 

Rakett-trussel

På grunn av de innenrikspolitiske utfordringene er kanskje ikke Syria en direkte trussel mot Israel for øyeblikket.

– Det kan nok være vanskelig for Assad og det syriske regimet å handle mot oss på kort sikt,  men vi må ta med i beregningen at Syria har avansert våpensystemer. De har avanserte russiske våpen, slik som Yakhont-raketter, sa Gantz. Så lenge Assad sitter ved makten, kan han kaste seg inn i en eventuell krig mot Israel med rakettangrep mot israelske mål.

 

Femdoblet trussel fra Libanon

Gantz kommenterte også trusselen fra Libanon.

– Trusselen fra Libanon mot Israel har økt på alle måltall de siste årene. Det er sannsynlig at strategiske krigsmetoder vil bli overført fra Syria til Hizbollah, sa Gantz. Han refererte sannsynligvis til langtrekkende raketter, blant annet Scud-raketter. Det er også mulig at Bashar Assad vil velge å overføre masseødeleggelsesvåpen til Hizbollah i en nødssituasjon. Syria har både kjemiske og biologiske masseødeleggelsesvåpen.

 

2012 skjebneår når det gjelder Iran

Jerusalem Post gjengir hva forsvarssjefen uttalelte om Iran.

– 2012 vil bli et kritisk år i forbindelse med Irans [forsøk på å få] atommakt, utskiftning i den politiske ledelsen, økt internasjonalt press og ting som skjer der «unaturlig», sa Gantz. Det siste blir tolket som en referanse til sabotasjeaksjoner, gjennomført av vestlig etterretning, mot Irans atom- og rakettprogram.

I begynnelsen av februar avslørte Israels visestatsminister Moshe Ya’alon detaljer omkring eksplosjonen i en iransk militærbase i november. Eksplosjonen skal ha rammet et utviklingsprosjekt for raketter. Iranerne arbeidet for å utvikle en rakett med rekkevidde på 10.000 kilometer, opplyste Ya’alon. Med slike raketter kunne Iran truet amerikanske storbyer.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart