Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Felles amerikansk-israelsk militærøvelse utsatt

Amerikanske soldater i aksjon. (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Amerikanske soldater i aksjon. (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Den største felles militærøvelsen mellom USA og Israel noensinne er utsatt for å unngå økt spenning med Iran. Øvelsen skulle teste luftforsvarsdyktighet og nye raketter.

En stor felles amerikansk-israelsk militærøvelse var planlagt i februar. Nå er den blitt utsatt minst seks måneder, rapporterer Yedioth Aharonoth. Flere tusen israelske og amerikanske soldater skulle hatt deltatt i øvelsen. Beslutningen om å utsette øvelsen ble tatt av det israelske utenriksdepartement sammen med Pentagon.

– Amerikanerne ba om å utsette militærøvelsen for å ikke øke den militære spenningen med Iran, sier israelske tjenestemenn. Øvelsen ble også utsatt for å unngå ekstra oppmerksomhet fra de arabiske landene mens situasjonen er så turbulent. Begrunnelsen var også delvis økonomisk. Washington har redusert forsvarbudsjettet sitt for 2012 med 450 milliarder dollar.

– Washington ser etter måter å ta brodden bort fra spenningen i regionen, etter Irans militærøvelse i Hormuz-stredet og etter angrepet på den britiske ambassaden i Teheran av iranske demonstranter. Amerikanerne håper også at det økonomiske og diplomatiske presset på Isran vil føre til at de vil inngå samtaler om atomprogrammet sitt, sier journalist Ron Ben-Yishai som skriver om militære saker for Yedioth Aharonoth.

USA og deres allierte har den siste tiden gradvis innført tøffere sanksjoner mot Iran på grunn av Irans atomprogram. I forrige uke ble en iransk atomfysiker drept i et attentat som Iran hevder ble utført av amerikanske og israelske agenter. Aksjonen sendte et klart budskap til Irans ledere, påpekte den israelske journalisten Amir Oren.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart