Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

IDF øver på mobilisering under rakettangrep

IDF-offiser. (Illustrasjonsfot: IDF)
IDF-offiser. (Illustrasjonsfot: IDF)
IDFs 162. divisjon øvde denne uken på noe de aldri har øvd på før: Hvordan kan de komme i krigsberedskap og utplassere reservesoldatene dit de skal i landet mens Israel er under et rakettangrep?

IDF antar at den neste krigen i Israel vil bli utkjempet under enorme rakettangrep. I en framtidig krig vil Hamas, Hizbollah og Syria ha mulighet til å skyte mer enn ti tusen raketter mot Israel, kanskje enda mer dersom krigen skulle bli langvarig. IDF må derfor være forberedt på at rakettangrepene kan skape vansker for mobiliseringen av reservister.

– Før har vi utkjempet kriger som ikke involverte hjemmefronten. Vi forstår at den neste krigen kommer til å være annerledes. Allerede mens vi aktiviserer soldatene kommer vi til å være under angrep – i byene og på innkallingskontorene, forklarte oberst Agay Yehezkiel til Yedioth Aharonoth. Yehezkiel er øverstkommanderende for 162. divisjon.

 

Større øvelse underveis

Øvelsen tirsdag simulerte rakettangrep mot Israel fra Gaza-stripen i sør og Libanon og Syria i nord. Den ble holdt på divisjonens hovedkvarter og en rekke militære beredskapslagre over hele landet. Øvelsen var første del av en større øvelse oberst Yehezkiel kommer til å organisere i framtiden. Han kommer da til å innkalle flere tusen reservesoldater for å teste deres evne til å komme fram til de militære lagrene, få utstyret de trenger og så møte opp ved sine avdelinger.

 

Forsterker basene

Kontinuerlig rakettangrep betyr at de israelske basene kan være mer sårbare. IDF forsterker derfor basene hvor de har utstyr for reservesoldatene for å forsikre seg at de er klare for, og kan fortsette, å operere under en eventuell krig, også under kontinuerlig rakettangrep.

– Vi graver grøfter og legger til bekyttelseslag, men vi forbereder også soldatenes holdning. Vi forklarer dem at selv om det kommer til å være annerledes neste gang, kommer de fortsatt til å vite hva de skal gjøre når de kommer, sier Yehezkiel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart