Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vannoverskudd innen åtte år

Vannkrane. (Illustrasjonsfoto: p_a_h, flickr.com)
Vannkrane. (Illustrasjonsfoto: p_a_h, flickr.com)
Det nasjonale vannverket i Israel sier de kan øke avsaltingen så mye at det vil være betydelige ubrukte mengder vann innen åtte år.

Israel kan komme til å gå en helt annen fremtid i møte – med overskudd på vann. Mekorot, det nasjonale vannverket, fortalte onsdag at den økede avsaltingen av sjøvann etter hvert vil gjøre det mulig for Israel å gjenoppbygge alle ferskvannsreservene sine, forteller Yedioth Aharonoth.

På et møte som markerte firmaets 75-årsdag informerte Mekorots ledere Knessets finanskomité vedrørende Israels vannsituasjon. Israel mangler nå 2 milliarder kubikkmeter vann, men Mekorots tall viser at innen 2013 kan 75 prosent av alle israelske hjem bruke avsaltet vann.  Israel har seks avsaltingsverk, som produserer 600 millioner kubikkmeter vann hvert år.

Ferskvannsreservene kommer til å fortsette å være en kritisk kilde for vannmarkedet, men redusert utpumping vil gjøre det mulig å gjenoppbygge vannstanden i grunnvannsbassengene. Kystakviferen er en av de viktigste kildene til grunnvann i Israel.

Mekorot opplyste til finanskomiteen at et av deres langtidsmål er å lage en vannledning til, i tillegg til den som allerede er i bruk, øremerket for avsaltet sjøvann. Innen 2030 regner man med at alt vann som vil bli brukt til vanning i israelsk jordbruk vil komme fra avsaltningsanlegg eller brakkvann.

Mekorots formann, Alex Wiznitzer, sa at firmaet ser på muligheter til å bygge sitt eget kraftverk, ved siden av avsaltingsanlegget i Ashdod.

Mekorot kommer til å får mer enn 6 milliarder shekel i statsstøtte til sine avsaltingsprosjekter de neste fem årene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart