Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Obama har sviktet Israel

Emergency Committee for Israel mener president Barack Obama og visepresident Joe Biden har vært alt for lite kritiske til PA-president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene. (Skjermdump fra filmen)
Emergency Committee for Israel mener president Barack Obama og visepresident Joe Biden har vært alt for lite kritiske til PA-president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene. (Skjermdump fra filmen)
USAs president Barack Obama snakker vakkert om ubrytelige bånd med Israel, men har misbrukt en rekke muligheter til å vise sitt vennskap i praktisk handling, påpeker Emergency Committee for Israel. Se deres kritiske videodokumentar.

Er Barack Obama en venn av Israel eller er han det ikke? Vil Obama opptre annerledes mot Israel i en eventuell andre presidentperiode enn den første? Israelske og amerikanske kommentatorer har ulike meninger, alt etter eget ståsted. I tiden fram mot presidentvalget i november kan vi forvente at debatten bare øker i intensitet.

Obama selv mener hans administrasjon «har gjort mest for Israels sikkerhet«. MIFF har tidligere publisert videoen hvor Obama møter kritikken fra republikanerne. Se filmen «Amerika og Israel: Et ubrytelig bånd«.

Den nye filmen Daylight: The Story of Obama and Israel forteller andre sider av historien. I løpet av 30 minutt listes det opp en rekke eksempler fra de siste tre år hvor utgiverne, Emergency Committee for Israel, mener Obama sviktet Israel.

– Obama har irettesatt Israel mer enn landets fiender. Han har presset Israel til å be om unnskyldning til dem som har angrep dem. Han har behandlet Israel på en måte som har oppmuntret Israels fiender. Han har valgt å fordømme Israel igjen og igjen, men sier i taler at Israel ikke har noen bedre venn. Han legger skyld på Israel for at det ikke er fredssamtaler, men ikke på palestinerne, som har avvist å komme til forhandlingsbordet i årevis. Han sier hans forpliktelse til Israels sikkerhet er ubrytelig, men han presser Israel til ikke å gjøre militære tiltak mot Iran, heter det i filmens sluttminutter.

– Obamas språkbruk i valgkampen var betryggende for venner av Israel, men handlingene som president har vært alarmerende og ødeleggende for tillitsforholdet mellom våre to demokratier, konkluderer filmen.

– Jeg oppmuntret jøder over hele landet til å stemme på Obama, og at han kom til å være like god som John McCain på Israels sikkerhet.  Jeg tror ikke det er sant lenger, sier demokraten Ed Koch, tidligere ordfører i New York, i et klipp i filmen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0wbH5KVPrPo[/youtube]

Emergency Committee for Israel er en pro-israelsk gruppe som tilhører høyresiden i amerikansk politikk. Gruppen ble etablert i 2010, ifølge Politico.com. Styret består både av konservative jøder og evangeliske kristne som støtter Israel. Les mer om Emergency Committee for Israel på Wikipedia.

Mitt Romney, som leder i konkurransen om å bli republikanernes presidentkandidat, kritiserte Obama-administrasjonen da han talte til AIPAC tirsdag i denne uken.

– Administrasjonen har distansert seg selv fra Israel og tydelig støttet den palestinske saken, sa Romney.

– Som president vil jeg behandle våre allierte og venner som venner og allierte, sa Romney, ifølge  The Wall Street Journal.

– Når alt annet svikter, «vil USA handle mot Iran», sa USAs forsvarsminister Leon Panetta til AIPAC samme dag.

 

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart