Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Syrisk viseoljeminister går av

Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)
Demonstrantene i Syria har fått den tidligere viseoljeministeren med seg i kampen mot Assad-regimet. (Foto: Maggie Osama, flickr.com)
Adbo Hussameldin er det første regjeringsmedlemmet som hopper av, som direkte konsekvens av Assad-regimets voldelige politikk mot landets demonstranter.

– Jeg, Abdo Hussameldin, vise olje- og mineralminister i Syria, offentliggjør at jeg trekker meg fra regimet, fra min viseministerposisjon og fra Baath-partiet. Jeg tar del i revolusjonen til dette verdige folket. Jeg sier til regimet: Du har påført dem du hevder er ditt folk et helt år med sorg og tap, du har nektet dem et normalt liv og drevet Syria på randen av undergrunnen, sa det første regjeringsmedlemmet som hopper av som direkte følge av Bashar Assads voldelige politikk mot demonstrantene.

På et videoklipp han postet på YouTube torsdag hevdet den avtroppede viseministeren at den syriske økonomien er «nær å kollapse». Abdo Hussameldin har sittet i stillingen siden president Assad ansatte ham for snart tre år siden.

– Jeg har jobbet i regjering i 33 år. Jeg ønsket ikke å avslutte min karriere ved å stå til tjeneste for lovbruddene til dette regimet. Jeg har foretrukket å gjøre det som er rett, selv om jeg vet at regimet vil brenne huset mitt og forfølge familien min, sa Hussameldin.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart