– Vi tror på Ahmadinejad

- Når Irans president Mahmoud Ahmadinejad sier han vil utslette Israel, så tror vi ham, sier Naftali Bennett, tidligere stabssjef for Benjamin Netanyahu.

I en fem minutters video publisert på YouTube 5. februar svarer Bennett på argumentene som ofte blir brukt imot et israelsk forhåndsangrep mot Irans atominstallasjoner.

Argument 1: Iran ønsker seg en atombombe, men kommer ikke til å bruke den. Iranerne er bare interessert i regional makt.

Bennett svarer med å gi en rekke eksempler på truende uttalelser fra Irans president Mahmoud Ahmadinejad. 11. mars 2010 sa for eksempel Ahmadinejad: «Israel vil bli utslettet.»

– Vi tror Ahmadinejad, sier Bennett. Historien har lært det jødiske folk at de må ta dem som truer med å utslette dem på alvor.

Argument 2: Iran kommer ikke til å bruke en atombombe mot Israel, for Israel vil gjengjelde. Trussel om gjensidig ødeleggelse vil fungere som en avskrekking.

Bennett svarer med å gjengi poenget til Irans tidligere president Hashemi Rafsanjani: «Den dagen Iran har atomvåpen, har Vestens strategi møtt veggen. For en enkel atombombe kan ødelegge Israel fullstendig, mens et israelsk motangrep bare kan skade den islamske verden delvis.»

Ifølge ayatollaenes shia-muslimske religiøse overbevisning, skal det komme en ødeleggende krig i endetiden.

– Folk med et slikt fanatisk syn ønsker å dø som martyrer, så du kan ikke true dem med død, mener  Bennett.

Argument 3: Et israelsk forhåndsangrep vil bare forsinke Irans atomprogram med noen få år.

– Når noen peker på deg med en pistol, og er i ferd med å klemme inn avtrekkeren, så er det å stanse ham for noen få år en ganske god løsning, svarer Bennett. I løpet av disse årene vil Israel ha mange andre muligheter til å løse problemet. Dersom Iran på et tidspunkt oppnår atomvåpenkapasitet, vil det ikke være noen vei tilbake.

Argument 4: Dersom alt skulle gå galt, og Iran oppnår atomvåpen, vil USA og Vesten garantere beskyttelse for Israel.

– Det er vanskelig for oss å tro, svarer Bennett, og begrunner det med flere eksempler fra Israels historie. I 1948 avviste alle de vestlige land å selge våpen til Israel. I mai 1967, da Syria, Jordan og Egypt forberedte krig mot Israel, trakk FN sine observatørstyrker ut fra Sinai. I 1973 oppdaget Israel angrepsplanene til Syria og Egypt noen timer før de første skudd ble løsnet. USA ba Israel vente, noe som var en klar militær ulempe, og krigen som fulgte kostet flere tusen soldater livet. Hele verden, bortsett fra USA, nektet å levere våpen til Israel.

– Når det virkelig gjelder, står Israel alene, påpeker Bennett.

Han avslutter med å be USA, «Israels beste venn», stanse trusselen fra Irans atombombe som henger over Israel.

– Men hvis dere ikke vil gjøre det, så vær så snill å ikke stå i veien for oss [når vi gjør det], avslutter han.

Se videoen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9zBJWXESSpU[/youtube]

Se innslag fra CNN hvor Bennett debatterer med iransk journalist.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nqFh3ttsQoc[/youtube]

Naftali Bennett er en israelsk forretningsmann og leder for grasrotbevegelsen MyIsrael. Bennett har tjenestegjort i elitestyrken Sayeret Matkal og har studert jus ved Det hebraiske universitet i Jerusalem. Bennett var stabssjef for Netanyahu fra 2006 til 2008, i tiden da Netanyahu var opposisjonsleder. Les mer om Bennett på Wikipedia.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart