Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinere syr sammen IDFs støvler

Noen soldatstøvler, og til høyre skotøy som kanskje ikke er helt etter uniformsreglementet i IDF? (Illustrasjonsfoto: James Emery, flickr.com)
Noen soldatstøvler, og til høyre skotøy som kanskje ikke er helt etter uniformsreglementet i IDF? (Illustrasjonsfoto: James Emery, flickr.com)
Israelske soldater bruker støvler som delvis blir produsert på en fabrikk utenfor Tel Aviv, og delvis i Hebron på Vestbredden.

Det er langt mer sameksistens og samarbeid mellom Israel og de palestinske byene på Vestbredden enn det man kanskje skulle forvente, i sær dersom man bare leser norske massemedier. Et av de kanskje mest overraskende eksemplene er støvlene soldater i det israelske militæret bruker. De er faktisk sydd sammen av palestinske arbeidere i fabrikker som ligger i Hebron og Øst-Jerusalem, forteller Times of Israel.

Grunnen til hvorfor sammensyingen av støvlene skjer på Vestbredden av palestinske håndverkere er enkel, forteller Shimon Horovitz, som leder støvelavdelingen ved Brill skoindustrier.

– Jødene som kunne gjøre dette, er borte. Det er ingen håndverkere igjen, sier Shimon Horovitz.

Ved  Brills fabrikk i Rishon Letzion, utenfor Tel Aviv, gjennomgår soldatenes støvler alle andre stadier av produksjonen. Brill lager rundt 85 000 par støvler for den israelske hæren hvert år.

 

Hebron er «skobyen»

Det er ikke bare IDF som benytter seg av palestinsk håndverk når det gjelder sko i Israel. Faktisk er cirka 40 prosent av alle sko på det israelske markedet produsert på den sørlige Vestbredden, særlig i Hebron-området.

– Det er skobyen. Alle vet det, sier Horovitz om Hebron.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart