Eldre foto av familien Assad.
Eldre foto av familien Assad.

Tre tusen e-post fra Assad på avveie

Opposisjonen i Syria har klart å få tak i den digitale korrespondansen mellom Bashar Assad og hans kone Asma fra det siste året.

På dagen ett år siden opprøret begynte i Syria, publiserte The Guardian en artikkel der de avslører innhold fra tre tusen e-post fra Bashar og Asma Assads e-post kontoer. Det skal være meldinger som den syriske opposisjonen har fått tak i.

Mens syrere flest sliter med å få tak i mat, og minst 7.500 mennesker er drept av regimets væpnede styrker, tok Asma seg råd til å bestille luksusvarer fra Paris til en verdi av 90.800 kroner. Blant gjenstandene var bord og lysekroner. Hun skal også ha bestilt håndlagede møbler fra London.

 

– Elsker deg
Mailvekslingen avslører også det personlige forholdet mellom diktatoren og diktatorfruen. Etter e-postene å dømme ser de ut til å sette stor pris på hverandre. 5. februar i år bestilte Bashar Assad en sang til henne, gjennom å bruke en falsk amerikansk konto på iTunes. Sangen var Blake Sheltons «God Gave Me You» (Gud gav deg til meg), der teksten lyder:

– Du står her rett ved min side, og ser mens stormen går forbi.

En annen gang skal Asma ha skrevet til sin ektemann.

– Vi er sterke sammen, vil vi komme over dette sammen… Elsker deg…

 

Egne reformforslag var «tullelover»
Da Assad i mars 2011 tilbød befolkningen reformer for å roe ned demonstrasjonene, skal han ha korrespondert med iranerne via e-post. De skal også ha rådgitt diktatoren. I disse e-postene kaller Bashar Assad sine egne reformforslag for «tullelover om partier, valg og media».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart