Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Pro-syriske demonstranter utenfor Syrias ambassade i Kairo, i april 2011. (Illustrasjon: Maggie Osama)
Pro-syriske demonstranter utenfor Syrias ambassade i Kairo, i april 2011. (Illustrasjon: Maggie Osama)

80 syriske soldater drept i harde kamper

Kraftige kamper i Syrias hovedstad Damaskus mellom regimets og opprørernes styrker skal ha ført til at 200 sivile mistet livet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Natt til mandag pågikk det harde kamper mellom opprørerstyrkene og Bashar Assad-regimets hær vest i Damaskus. Opposisjonskilder hevder at så mange som 80 syriske soldater skal ha blitt drept, mens over 200 sivile også har mistet livet.

– Det har pågått kamper nær supermarkedet Hamada og en kunne høre lyden av eksplosjoner der og ellers i nabolaget. Sikkerhetspolitiet har blokkert flere sidegater og gatelysene er slått av, sier en kvinne som bor i nærheten.

Kampene skal ha foregått i nærheten av Det politiske sikkerhetsdirektoratet og andre statlige sikkerhetskontorer.

Ifølge FN har 8.000 syrere blitt drept siden den syriske regjeringen for et år tilbake begynte å ta i bruk vold mot regimekritiske demonstranter i landet. Regjeringen i Syria hevder 2.000 av deres soldater har blitt drept i samme periode.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart