Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahus sønn får refs for å ha stukket hjem til middag

Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Yair Netanyahu, statsminister Benyamin Netanyahus sønn, får ikke forlate militærbasen sin de neste 21 dager. Han fortalte offiseren at han hadde tatt en matbit, men ikke at han spiste hjemme.

Netanyahu junior avtjener militærtjenesten sin ved kontoret til IDFs talsperson for internasjonale medier. Fredag kveld var flere journalister irriterte over at det ikke var noen som svarte på telefonen ved avdelingen. Etter noen timer uten svar, bestemte noen av dem seg for å ringe direkte til ansvarlig offiser.

Offiseren ringte Yair, som ikke svarte på telefonen, men som svarte med en melding om at han hadde gått for å få seg noe å spise. Etter en kort undersøkelse ble det klart for offiseren at statsministerens sønn hadde forlatt basen uten tillatelse, og at han hadde vært hjemme i noen timer.

Mandag fikk Yair refs av oberstløytnant Avital Leibovich, sjefen for IDFs talsmannskontor for internasjonale medier. For å forlate basen uten tillatelse og for å ha løyet til en tilsynsoffiser, må den vernepliktige soldaten holde seg i basen de neste 21 dager.

Også to andre personer forlot basen sammen med Netanyahu fredag kveld. Disse to kommer ikke til å bli straffet, fordi de bare gjorde jobben sin. Yair er den eneste soldaten i hæren som har spesielle sikkerhetstiltak rundt seg. Han tok med seg sine to sikkerhetsvakter til fredagsmiddagen hjemme.

Statsministerens kontor har nektet å kommentere saken, forteller Times of Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart