Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Sirenetest skremte vettet av Tel Aviv

Mange innbyggere i Tel Aviv trodde krig var brutt ut. (Illustrasjonsfoto: Michael Summers, flickr.com)
Mange innbyggere i Tel Aviv trodde krig var brutt ut. (Illustrasjonsfoto: Michael Summers, flickr.com)
En test av luftvernsirenene i Tel Aviv onsdag morgen skremte mange Tel Aviv-innbyggere som trodde det hadde brutt ut krig.

Sirenene i Tel Aviv onsdag morgen gav noen et støkk, ettersom folk flest ikke var klar over at sivilforsvaret skulle holde en øvelse akkurat den morgenen. Innbyggere, forretningsfolk og turister sa alle at de et lite øyeblikk trodde det var en reell fare på ferde. Den 90 sekunder lange sirenen, som går opp og ned i volum, er den samme som blir brukt når det er en faktisk krisesituasjon. Mange trodde derfor at sirenen varslet at en krig hadde brutt ut.

Sivilforsvaret hadde sagt i fra i media om at sirenene skulle testes onsdag, men tydeligvis ikke fått nok oppmerksomhet.

Noen twitret og skrev på Facebook øyeblikkelig etter at de hadde hørt sirenen: «Var det en sirene jeg hørte nå, eller bare innbilte jeg med det?» skrev en på IDFs Twitter-konto. IDF svarte: «En sirenetest blir gjennomført av sivilforsvaret akkurat nå – ikke en ordentlig fare.»

– Jeg hørte ikke noe om det [på forhånd.] Jeg var i dusjen og trodde raketter kom mot Israel, forteller Erez Bernholtz til Ha’aretz. Bernholtz forteller han løp ut av dusjen og sjekket nyhetssider på internett for å se om det hadde brutt ut krig.

– Jeg hadde to skremmende minutter da jeg plutselig innså hvor virkelig det er. Vi hører om det hele tiden, og skal liksom kjenne situasjonen, men du stopper ikke egentlig å tenker over det, fordi du må fortsette livet ditt. Men, det er logisk nok [at det kan skje], så jeg trodde det var virkelig, sier han.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart