Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rice besøker Israel

Condoleezza Rice skal blant annet møte forsvarsminister Ehud Barak under sitt opphold i Israel. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)
Condoleezza Rice skal blant annet møte forsvarsminister Ehud Barak under sitt opphold i Israel. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)
Den tidligere utenriksministeren Condoleezza Rice skal besøke Israel neste måned sammen med Motorola-sjefer. Det er planlagt møter med Peres, Barak og Lieberman.

Rice leder for tiden et privat konsulteringsfirma som jobber med Motorola. Det er forventet at hun kommer til Israel for et to-dagers besøk neste måned sammen med Motorola-sjefer og den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren Stephen Hadley, meddeler Yedioth Aharonoth.

Rice har bedt om møter med flere israelske politikere, inkludert president Shimon Peres, utenriksminister Avigdor Lieberman, viseutenriksminister Daniel Ayalon og forsvarsminister Ehud Barak. Rice nyter godt av de mange kontaktene hun fikk i løpet av sin tid som utenriksminister. Hun ble kjent med alle disse israelske politikerne gjennom deres arbeid sammen tidligere.

Rice har også bedt om å få møte med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. Det er også mulig at møter med statsminister Benyamin Netanyahu og tidligere statsminister Ehud Olmert vil finne sted.

Den tidligere utenriksministeren publiserte nylig sine memoarer der hun avslørte detaljer fra forhandlinger mellom Israel og palestinerne i løpet av hennes opphold i Washington. I boken roser hun Olmert for hans håndtering av samtalene med PA-president Mahmoud Abbas. Amerikanske medier spekulerer i om Rice kanskje kommer til å spille en viktig rolle for den republikanske presidentkampanjen. Rice har derimot selv så langt benektet ryktene som hinter om at hun kommer tilbake til politikkens verden. Hennes fokus er for tiden arbeidet hennes innen akademia og forretningsverden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart