Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

USA øker støtte med 3,9 milliarder kroner til Iron Dome

Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.
En underkomité i Representantenes hus i USA bestemte torsdag å øke bevilgningene til Iron Dome-prosjektet med 3,9 milliarder kroner. Iron Dome er et israelsk forsvarssystem for raketter med kort rekkevidde.

I tillegg setter amerikanerne av 570 millioner kroner i støtte til Israels forsvar mot raketter med medium og lang rekkevidde. 17 milliarder kroner i annen militærhjelp er allerede i det amerikanske budsjettet for 2013. Størstedelen av denne militærhjelpen er låst til kjøp av amerikansk forsvarsmateriell, og virker dermed som amerikansk støtte til egen forsvarsindustri. USA gir tilsvarende militær bistand til en rekke allierte land, også flere arabiske land i Midtøsten.

– Iron Dome endrer spillet, redder uskyldige liv og beskytter israelere, sier representant Howard Berman til Jerusalem Post. Berman sitter i husets utenrikskomiteen og støttet det nye tilskuddet til Iron Dome.

 

Største tilskudd til Iron Dome fra USA noensinne

Det opprinnelige Pentagon-budsjettet hadde ikke noe tilskudd til Iron Dome, men etter at den amerikanske administrasjonen avslørte at de ønsket å støttet programmet, ble det lagt inn. Det er det største tilskuddet til Iron Dome noensinne.

– Å sikre ytterligere midler for å sette ut flere Iron Dome-batterier er en israelsk nødvendighet, en amerikansk prioritet og strategisk viktig, mener Berman.

Både republikanere og demokrater støtter økte bevilgninger til Iron Dome, til tross for at begge partier har bedt om store kutt i budsjettet. Iron Dome-finansieringen må fortsatt bli godkjent av den militære komiteen i representantenes hus i mai, så av representantenes hus og senatet, før presidenten undertegner den endelige bestemmelsen.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart