Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Amerikanske jøder foretrekker Obama

Barack Obama ser ut til å kunne regne med stor støtte fra det jødiske miljøet under presidentvalgkampen. (Foto: flickr.com)
Barack Obama ser ut til å kunne regne med stor støtte fra det jødiske miljøet under presidentvalgkampen. (Foto: flickr.com)
Når de jødiske amerikanerne går til valgurnene i november, vil trolig det store flertallet av dem stemme på den sittende presidenten Barack Obama. Men oppslutningen er ikke like stor som i 2008.

Av de to presidentkandidatene i den amerikanske valgkampen er det Barack Obama som seiler opp som den store favoritten i det jødiske miljøet. 62 prosent av de amerikanske jødene sier i en ny undersøkelse fra Den amerikansk-jødiske komité at de vil stemme Obama, mens kun 28 prosent sier de vil stemme på den republikanske kandidaten Mitt Romney.

Ved valget i 2008 er det anslått at Obama fikk 78 prosent av de jødiske stemmene.

Selv om populariteten til presidenten er fallende, viser det seg at flertallet i det jødiske samfunnet støtter jobben han har gjort i en rekke saker, som nasjonal sikkerhet (69 prosent), Iran (61 prosent) og forholdet til Israel (58 prosent). Men 80 prosent svarer at økonomien er den viktigste faktoren for hva de stemmer i dette valget, fulgt av helse med 57 prosent.

Bekymret for Iran
På spørsmål om hvilket parti som mest sannsynlig vil ta de rette beslutningene i de viktigste sakene, svarer 60 prosent demokratene og 40 prosent republikanerne. På skillet mellom kirke og stat skåret demokratene så høyt som 74 prosent.

89 prosent av respondentene er bekymret over situasjonen i Iran og 64 prosent støtter et amerikansk angrep på Teherans atomprogram. 75 prosent støtter et liknende israelsk angrep.

Jewish Virtual Library har en oversikt som viser hvordan amerikanske jøder har stemt ved presidentvalg fra 1916 til 2008. Etter andre verdenskrig er Jimmy Carter den representant for demokratene som har fått minst oppslutning. Carter fikk 71 prosent da han vant valget i 1976, men bare 45 prosent da han tapte for Ronald Reagan i 1980.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart