Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

USA og Israel vurderer IDF-angrep mot syriske mål

Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder: "Du har 0 venner". (Foto: Syria Freedom House)
Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder: "Du har 0 venner". (Foto: Syria Freedom House)
Sikkerhetspersonell fra USA og Israel skal ha drøftet muligheten for et israelsk angrep mot Bashar Assad-regimets våpenlagre.

To kilder i Obama-administrasjonen sier til New York Times at et slikt angrep likevel ikke er ønskelig fra USAs side, siden det kunne økt støtten til president Bashar Assad i kampen mot opposisjonen i landet. Men sikkerhetsrådgiver for Obama, Thomas Donilon, var på besøk i Israel denne uken for å drøfte denne muligheten.

Videre avslører kildene at fokuset i administrasjonen har endret seg fra hvordan man kan felle Assad, til å diskutere hva som skal skje og hvordan USA kan bidra når den syriske diktatoren er styrtet. Amerikanerne frykter også at han, i en desperat situasjon som nå, kan komme til å bruke kjemiske våpen i krigføringen.

Et slikt kjemisk angrep kunne nok også endret situasjonen internasjonalt helt fundamentalt, tror de. Russland ville måtte ha droppet sin motstand mot kraftige sanksjoner og Iran ville nok heller ikke satt pris på bruk av slike våpen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart