Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Besøker by hvor forgjengerens morder blir æret

President Mohammed Morsi. (Foto: European External Action Service, flickr.com)
President Mohammed Morsi. (Foto: European External Action Service, flickr.com)
Egypts nye president Mohammed Morsi ankom i dag Teheran, byen hvor du finner Islambouli-plassen. Khalid Islambouli skjøt og drepte Morsis forgjenger Anwar Sadat 6. oktober 1981.

President Sadat ble drept etter at han hadde inngått fredsavtale med Israel. Iran, som to år tidligere hadde blitt en islamsk republikk og brutt diplomatiske forbindelser med Egpt, æret drapsmannen med å kalle opp en plass i Teheran etter mannen.

I dag har også Egypt en islamistisk leder. Muhammed Morsi ble ønsket velkommen av øverste leder ayatollah Ali Khamenei da han ankom Iran i dag.

– Irans motto er atomenergi for alle, atomvåpen for ingen, sa Khamenei under sin tale til NAM-toppmøtet, ifølge Yedioth Aharonoth.

– Iran vil aldri prøve å få atomvåpen, men vi vil ikke gi opp vår rett til atomenergi, presiserte ayatollahen.

Sin vane tro, kom Khamenei med mange anklager mot USA, Israel og Vesten. Han brukte blant uttrykket «blodtørstige ulver» i sin omtale av israelske ledere. FNs generalsekretær Ban Ki-moon «protesterte ikke på noen måte», skriver journalistene i den israelske storavisen.

 

Ki-moon forsvarte Israels rett til å eksistere

Men Ki-moon protesterte mot andre sider ved iranernes retorikk.

– Jeg avviser bestemt trusler fra ethvert medlemsland om å ødelegge andre medlemsland, eller de horrible forsøk på å benekte historiske fakta som for eksempel Holocaust, sa Ki-moon.

– Å hevde at Israel ikke har rett til å eksistere, eller å beskrive landet med rasistiske betegnelser, er ikke bare galt, men det undergraver de grunnleggende prinsipper vi har forpliktet oss på å opprettholde, la Ki-moon til.

 

Krigshissere

Irans president Mahmoud Ahmadeinjad, som var neste mann på talerlisten, lot seg likevel ikke stanse. Han begynte med å erklære en periode med stillhet til minne om de iranske atomekspertene som er drept i løpet av de to siste årene. Han kritiserte USA for å røve til seg verdens rikdom, og hevdet FNs sikkerhetsråd «er maktesløse på grunn av nasjonene som støtter det zionistiske regimet».

– Noen nasjoner er krigshissere og bryr seg bare om sine egne interesser. (…) De tramper på grunnleggende menneskerettigheter, sier Ahmadinejad.

De neste tre årene skal Iran lede bevegelsen for alliansefrie stater, til sammen 120 utviklingsland.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart