Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Egypt trekker tilbake noen stridsvogner

Egyptisk M1 Abrams stridsvogn. (Foto: Wikimedia Commons)
Egyptisk M1 Abrams stridsvogn. (Foto: Wikimedia Commons)
Fredsavtalen mellom Israel fra 1979 spesifiserer nøyaktig hvilke og hvor mange våpen Egypt får lov til å ha i Sinai-ørkenen. Inntil nylig har Egypt holdt seg til denne avtalen.

Men som vi tidligere har meldt, har Egypt nå brakt stridsvogner (tanks) og annet «ulovlig» utstyr inn i Sinai. Grunnen er at ulike militære grupper (av beduiner) har tatt kontroll og til dels drept egyptiske soldater. Noen av gruppene har kontakt med Al Qaida, og en utenlandske frivillige er nok også inne i bildet. Noen av beduinene har et fiendtlig forhold til Egypts regjering, som de mener ikke har gjort noe for dem.

I løpet av den siste uka når dette blir skrevet har det vært fire tilfeller hvor den egyptiske hæren har uskadeliggjort landminer som væpnede grupper hadde lagt ut i Nord-Sinai, øst for Al Arish.

Den egyptiske hæren sier at den har brakt inn de våpen og de soldater som er nødvendige for å gjenvinne kontrollen i Sinai. Det inkluderer blant annet et ukjent antall tanks. Politiet og militæret har gått til aksjon mot våpenlagre, og arrestert mistenkte. Blant våpnene de har funnet, er ulike typer raketter.

Nå melder en kilde at den egyptiske hæren har trukket et ukjent antall tanks ut av Sinai og erstattet dem med lettere pansrede personellkjøretøyer (PPK-er). Det sies å være for å berolige israelerne.

Mange israelere ville kanskje vært enda mer beroliget hvis de hadde visst hvor mange tanks og andre «forbudte» våpen som er igjen, og hvordan den egyptiske hæren ser for seg tilbaketrekningen av resten. De frykter at Egypt vil bruke en akutt situasjon, der alle forstår at mer våpen trengs, til en varig styrkeoppbygging i Sinai.

 

Kilde: En artikkel fra Reuters gjengitt på Ynetnews.com (det engelske nettstedet til Yediot Aharonot) den 4. september 2012.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart