Elliott Abrams. (Foto: Gage Skidmore)
Elliott Abrams. (Foto: Gage Skidmore)

– USA sviktet opposisjonen i Egypt

Motkandidaten til Mohammed Morsi i Egypt fikk 47,27 prosent av stemmene. Det viser at mange i Egypt ikke støtter å gjøre samfunnet islamistisk, påpeker Elliott Abrams. Han mener USA har sviktet disse egypterne.

Elliott Abrams kritiserer Obama-administrasjonen fra høyre. Han er vært utenrikspolitisk medarbeider i to republikanske administrasjoner, til presidentene Ronald Reagan og George W. Bush. Her gjengir vi fra en artikkel av Elliott Abrams som ble publisert i Israel Hayom 10. september 2012.

Ved presidentvalget i Egypt, hvor Mohammed Morsi fra Det muslimske brorskapet ble valgt til president, fikk hans motkandidat 48.27 prosent av stemmene. Altså nesten like mange som vinneren. Det viser at det er mange i Egypt, nesten halvparten, som ikke støtter å gjøre samfunnet islamistisk.

De liberale muslimene, de kristne (de fleste kristne tilhører den koptiske kirken), baha’ier og andre grupper som står for et annet samfunn enn det brorskapet er i ferd med å skape, føler seg sviktet av USA. De mener at USA gjør altfor lite for å støtte dem, og har solgt dem for «30 fat olje» [et hint til at Jesus ble solgt for 30 sølvpenger]. Da USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte Egypt i juli, demonstrerte flere av disse gruppene mot besøket.

 

Støtte fra Norge?

Her er det sikkert store oppgaver også for Norge, både for staten, organisasjoner og enkeltmennesker. Kristne og andre som ikke er rettroende i brorskapets øyne, trenger vår støtte mer enn noen gang.

Samtidig kan det være nyttig å minne om at slik kristne og andre minoriteter har det i den muslimske verden nå, slik har jødene hatt det i århundrene da de ikke hadde et eget land.

Israel Hayom er en seriøs, høyreorientert israelsk avis. Det er den avisen flest israelere leser – den er riktignok gratis. Les mer i artikkelen Aviskrig i Israel.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart