Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Gratulasjoner fra Israel til Obama

USAs president Barack Obama blir sittende i fire nye år, etter tirsdagens valg. (Foto: Kate Perry, LJL Photo)
USAs president Barack Obama blir sittende i fire nye år, etter tirsdagens valg. (Foto: Kate Perry, LJL Photo)
Barack Obama får fire nye år i Det hvite hus. 7 av 10 amerikanske jøder stemte på Obama, viser valgdagsmålinger. Israelske politikere gratulerer Obama med gjenvalget.

Klokken 05:18 norsk tid i morges ble sittende president Barack Obama erklært som valgvinner mot sin republikanske motstander Mitt Romney av CNN. Dessuten sikret Demokratene seg fortsatt flertall i Senatet, mens Republikanerne sikret seg et enda større flertall i Representantenes hus. Omlag 70 prosent av de amerikanske jødene stemte for Obama denne gangen, viser valgdagsmåling.

Det gjenstår å se om Obama vil behandle Israel annerledes i en siste presidentperiode enn sin første. Støtten til Israel er sterk i begge de to store partiene. Det får mange israelere til å være trygg på at de dystre profetiene til Obamas israelske og amerikanske meningsmotstandere ikke skal gå i oppfyllelses.

Det personlige forholdet mellom statsminister Benjamin Netanyahu og president Obama har ikke vært det beste. Nå kan det se ut som de to politikerne blir tvunget til å samarbeide i fire nye år, dersom Netanyahu fortsetter som statsminister etter det israelske valget 22. januar.

USAs utenriksminister Hillary Clinton har varslet sin avgang på nyåret. Det er noe som kan endre forholdet mellom Jerusalem og Washington noe. At Obama ikke kan gjenvelges igjen, vil også bety at han trolig vil legge et større fokus på utenrikspolitikken. Kanskje kan det føre til et større press, både mot Israel og palestinerne, for å få partene tilbake til forhandlingsbordet.

Gratulerte Obama – til slutt
Mitt Romney var sent ute med å anerkjenne valgnederlaget, grunnet svært jevne resultater i flere stater. Ikke før klokken 06:54 var presidentkandidaten på scenen ved valgvaken i Boston for å gratulere Obama med seieren.

– Jeg gratulerer president Obama med valgseieren og ber til Gud om at han må gjøre en god jobb som president, sa Romney.

Rett etter stod seierherren, president Barack Obama, på scenen ved demokratenes valgvake i Chicago, for å ta i mot hyllesten og erklære seg selv som valgvinner.

– I våre hjerter vet vi at det beste fortsatt ligger framfor oss, sa han til stor applaus fra publikum.

Israelske gratulasjoner
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon var raskt ute med å gratulere Obama med seieren, da tallene viste at Romney hadde tapt.

– Jeg gratulerer Obama og det amerikanske folk med gjenvalget til hans andre periode, sa Ayalon.

Viseordstyrer i Knesset, Danny Danon, sendte også lykkeønskninger til Obama i en pressemelding, men ba ham endre sine holdninger til Israel.

– Det er mitt og mange israeleres håp at presidenten redefinerer sin tilnærming til Israel og regionen disse fire neste årene, sa han.

Statsminister Benjamin Netanyahu forsikrer at han og Obama vil fortsette å samarbeide tett også i framtiden.

– Den strategiske alliansen mellom Israel og USA er sterkere enn noen gang. Jeg vil fortsette å arbeide tett med president Obama, for å sikre interessene som er avgjørende for Israels sikkerhet, sier statsministeren ifølge Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart