Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

«Davids slynge» gjennomgikk vellykket test

USAs ambassadør Dan Shapiro (t.h.) får omvisning hos den israelske militærprodusenten Rafael, som har stått bak utviklingen av Davids slynge-systemet. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
USAs ambassadør Dan Shapiro (t.h.) får omvisning hos den israelske militærprodusenten Rafael, som har stått bak utviklingen av Davids slynge-systemet. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels nye forsvarssystem mot mer avanserte mellomdistanseraketter, "Davids slynge", har gjennomført en vellykket prøveoppskytning.

Rekkevidden på rakettene er på mellom 70 og 200 kilometer og er ment å forsvare Israel mot trusselen fra Hizbollah i Libanon. De vil komplimentere Iron Dome-systemet, som allerede har vist seg svært effektivt. Davids slynge tilintetgjorde en rakett under søndagens test.

Opp til et halvt tonn med eksplosiver kan bli tilintetgjort av systemet, som skal ha en suksessrate på 90 prosent. I likhet med Iron Dome er IDFs plan å gå til anskaffelse av 12 Davids slynge-batterier. Fra og med 2013 eller 2014 skal flere av disse være i drift, melder Times of Israel.

Bibelsk navn
Navnet på systemet henspeiler til den bibelske historien om den lille harpespilleren David (senere Israels konge), som slo den enorme filisterkrigeren Goliat i en tvekamp. Utrustet med kun en enkel slynge traff han Goliats panne. Kjempen falt om og ble deretter halshugget. Alle filisternes soldater flyktet. Navnevalget sier mye om Israels syn på seg selv som liten og alene i Midtøsten, men også om hvordan de har tro på egen evne til å overleve de tøffeste farer.

– Best i verden
En stor forskjell mellom de to formene for forsvarsraketter, er at Davids slynge kan påvirke banen til innkomne raketter dersom de er på vei mot tettbebygde strøk. I tillegg vil disse rakettene tilpasse seg, dersom målets bane endres underveis. Davids slynge kan også hanskes med langt raskere raketter. Det vil ytterligere øke sikkerheten til israelske innbyggere, ikke minst i nord.

– Når vi har fått på plass Davids slynge, Iron Dome og Arrow, vil vi ha det mest avanserte systemet tilgjengelig, mener tidligere leder av Israels rakettforsvarsprogram, Uzi Rubin.

Ifølge IDF tilintetgjorde Iron Dome rundt 400 palestinske terrorraketter under Operasjon Forsvarssøyle, raketter som var på vei mot tettbebygde strøk eller vital infrastruktur.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart