Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)

Bashar Assads giftgass

Det er kommet flere meldinger om at den syriske hæren, som er under ledelse av Bashar Assad, har begynt å klargjøre kjemiske stridshoder for bruk mot sin egen befolkning.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Vestlige etterretningsoganisasjoner (inkludert den israelske, amerikanske, tyrkiske og jordanske) arbeider nå med å finne ut hva som kan gjøres for å hindre at giftgass blir brukt.

Den syriske byen Homs har omtrent en million innbyggere. En mann med fortid i CIA sier at omtrent en tredel av byen kan utslettes på noen timer ved bruk av giftgass. Det er selvsagt mange andre mulige mål også.

Det kan ikke utelukkes at Assads styrker kan skyte med giftgass inn i Israel. Men man anser faren som forholdsvis liten. Assad har fiender nok i sitt eget land, og antas neppe å trenge det israelske forsvaret også til væpnede fiender. Men både USA, Israel, Tyrkia, Libanon og Jordan forbereder seg på å gripe inn om det er nødvendig.

Det er særlig snakk om giftgassen sarin. Ifølge vestlig etterretning skal noen stridshoder være klargjort for bruk av sarin. Gassen består av en blanding av andre gasser. Denne blandingen skal altså være gjort klar i noen stridshoder. Ifølge Fox News, sitert av dagsrevyen på IBA, må en gass som er gjort i stand brukes innen 60 dager eller ødelegges.

En frykt er at noen av de gruppene som opererer i Syria skal få tak i disse massedrapsvåpnene. Etter hvert som regjeringen i Syria er mer og mer på vikende front, kan ingen vite hvilke grupper som vil kunne få tak i de meget farlige våpnene. Noen av dem kan også ende hos terrorister i andre land.

De kjemiske stridshodene kan leveres av fly, artilleri og en rekke ulike typer raketter.

 

Hvordan kan kjemiske våpen (giftgass) brukes?

Den syriske regjeringen kan komme til å bruke små mengder nærmest som en slags demonstrasjon. Den kan eventuelt skylde det på smågrupper.

Den kan brukes mot militære og/eller sivile mål. Mot sivile mål kan det være for å true befolkningen til ikke å støtte opposisjonen.

Giftgass kan brukes til å støtte en offensiv. Den kan også brukes for å hindre at fienden klarer å innta regjeringens forsvarsstillinger.

Og faller noe i hendene på mindre grupper (kanskje deler av hæren som blir isolert og må kjempe på egenhånd), vet ingen hvordan det vil bli brukt.

Regjeringsstyrkene er bedre kvalifisert til å bruke giftgass og vel også bedre beskyttet mot den. Opposisjonen vil kunne bli rammet hardt.

 

Opptatt med Israel

Hittil har verdens signaler til Assad nærmest vært at han fritt kan gjøre som han vil. Verden har vært opptatt av hva Israel gjør. Noen israelske boliger i Jerusalem tiltrekker seg oppmerksomheten og fordømmelsen, og så er Assad og andre tyranner fri til å gjøre som de vil. Det samme har vi sett mange ganger tidligere.

Det gjenstår å se hvordan verden vil reagere i praksis hvis Assad (eller andre) virkelig bruker kjemiske våpen.

 

Kilder: Times of Israel, Washington Institute, Dagsrevyen på IBA torsdag 6.12.2012.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart