Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Betraktelig aktivitet i Sharons hjerne

På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)
På bildet fra 1998 hilser daværende utenriksminister Ariel Sharon (f.v.) på daværende generalsekretær i FN, Kofi Annan. (Foto: UN Photo)
Ariel Sharons hjerne responderer på bilder og stemmer fra familien sin, viser en fMRI-scanning. Han er derfor i "en tilstand av minimal bevissthet", ikke koma som tidligere trodd.

Helt siden han falt inn i sin koma-lignende tilstand etter et slag i januar 2006, har Sharon vist betydelig hjerneaktivitet. I helgen testet eksperter ved Soroka medisinske senter i Be’ersheba hjernen hans ved å utsette den for ulike stimuli, for å stadfeste hvilken tilstand han egentlig er i.

Sharon fikk se familiebilder, høre opptak av stemmen til sønnen sin og ble utsatt for berøring. Legene ble overrasket over resultatene, skriver Ha’aretz. Det viste seg at aktiviteten i de respektive delene av hjernen var inntakt. Ytterligere tester ble gjort for å se hvor bevisst Sharon er over sine omgivelser. På tross av oppmuntrende resultater også her, kan ikke legene konkludere.

– Informasjon fra Sharons eksterne miljø når de riktige delene av hjernen hans. Men bevisene er ikke gode nok til å kunne svare på om Sharon er bevisst på sine omgivelser, sier professor Martin Monti fra California-universitetet i Los Angeles, som var med på undersøkelsene.

Lang karriere
Snart 85 år gamle Ariel Sharon var offisielt Israels statsminister fram til april 2006, en posisjon han hadde hatt siden 2001. Som politiker har han en lang karriere bak seg. I tillegg til å være statsminister har Sharon vært både utenriksminister, forsvarsminister og industri-, handel- og arbeidsminister for ulike regjeringer. Som soldat og offiser deltok han i samtlige av Israels kriger fra Uavhengighetskrigen i 1948 til Yom Kippur-krigen i 1973.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart