Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hagel: – Vil opprettholde Israels militære forsprang

Tidligere sentator og nåværende nominasjonskandidat til forsvarsministerposten, Chuck Hagel, under torsdagens høring i Senatet. (Foto: Erin A. Kirk, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Tidligere sentator og nåværende nominasjonskandidat til forsvarsministerposten, Chuck Hagel, under torsdagens høring i Senatet. (Foto: Erin A. Kirk, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
President Barack Obamas kandidat til jobben som ny forsvarsminister, Chuck Hagel, har gjennomført den obligatoriske nominasjonshøringen i Senatet. Som ventet fikk han tøffe spørsmål om sitt forhold til Israel.

Republikanske Hagel har vært beskyldt for å ikke være Israel-vennlig nok og for å ikke innse alvoret i trusselen fra Iran av mange av sine partikolleger. Torsdag forsvarte han seg selv i en offisiell høring i Senatet, som alle presidenters nominasjonskandidater til ministerposter må gjennom.

– Jeg vil sikre at vår venn og allierte Israel opprettholder sitt kvalitative militære forsprang i regionen. Vi vil fortsette å støtte systemer som Iron Dome, som redder israelske liv fra terroriserende rakettangrep, lovet han.

– Mitt overordnede syn på verden har aldri endret seg: Det USA har, og som vi må opprettholde, er verdens sterkeste militære, at vi må lede det internasjonale samfunnet for å konfrontere truslene og ufordringene sammen, at vi må bruke alle midler i vår makt til å forsvare våre innbyggere og våre interesser […] Mitt politiske syn handler om å forhindre, ikke om å utvise tilbakeholdenhet. Presidenten har sagt klart i fra at det er politikken til denne regjeringen, sa den tidligere Nebraska-representanten under høringen.

Mange av Demokratenes representanter i Kongressen reagerer på kritikken mot Hagel og mener han var en populær mann blant sine egne – også i forhold til Israel – før president Barack Obama bestemte seg for å nominere ham til forsvarsministerposisjonen. Tidligere utenriksminister under George W. Bush, republikanske Colin Powell, støtter også nominasjonen av Hagel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart