Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)
Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)

Hvor lenge vil Bashar Assad sitte?

USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton tror Bashar Assad er ferdig i løpet av to måneder. Iraks statsminister Nuri al-Maliki tror Assad fremdeles er ved makten om to år.

Det er ulike oppfatninger av hvor lenge presidenten i Syria, Bashar Assad, vil bli sittende. Allerede nå kontrollerer jo opprørere og kurdere deler av landet. Noen sier at Assads dager snart er talte. USAs utgående utenriksminister, Hillary Clinton, sa nylig i et intervju med ei saudisk avis som utgis i London, Asharq al-Awsat, at hun trodde at Assad vil falle innen to måneder.

I Irak er flertallet av befolkningen shia-muslimer. Statsministeren i Irak, Nuri al-Maliki, er derfor også shia-muslim. Han har av den grunnen nokså nær forbindelse med det største shia-muslimske landet, Iran. Iran har igjen nær kontakt med Syria. Assad og de som ellers har makta i Syria, tilhører religiøst sett alawitter. Alawittene regnes som en slags shia-muslimsk sekt.

Statsminister Maliki sier at han kjenner Syria meget godt. Han mener at om to år vil Assad fremdeles ikke ha falt. Han sier at flere minoritetsgrupper i Syria vil kjempe sammen med Assad-regimet mot opprørerne, som stort sett er sunni-muslimer, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart