Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hvor lenge vil Bashar Assad sitte?

Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)
Bashar Assad. (Foto: PanARMENIAN_Photo)
USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton tror Bashar Assad er ferdig i løpet av to måneder. Iraks statsminister Nuri al-Maliki tror Assad fremdeles er ved makten om to år.

Det er ulike oppfatninger av hvor lenge presidenten i Syria, Bashar Assad, vil bli sittende. Allerede nå kontrollerer jo opprørere og kurdere deler av landet. Noen sier at Assads dager snart er talte. USAs utgående utenriksminister, Hillary Clinton, sa nylig i et intervju med ei saudisk avis som utgis i London, Asharq al-Awsat, at hun trodde at Assad vil falle innen to måneder.

I Irak er flertallet av befolkningen shia-muslimer. Statsministeren i Irak, Nuri al-Maliki, er derfor også shia-muslim. Han har av den grunnen nokså nær forbindelse med det største shia-muslimske landet, Iran. Iran har igjen nær kontakt med Syria. Assad og de som ellers har makta i Syria, tilhører religiøst sett alawitter. Alawittene regnes som en slags shia-muslimsk sekt.

Statsminister Maliki sier at han kjenner Syria meget godt. Han mener at om to år vil Assad fremdeles ikke ha falt. Han sier at flere minoritetsgrupper i Syria vil kjempe sammen med Assad-regimet mot opprørerne, som stort sett er sunni-muslimer, skriver Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart