Visepresident Joe Biden talte på AIPAC-konferansen mandag. Dette bildet er tatt på samme konferanse i 2009. (Foto: Talk Radio News Service)
Visepresident Joe Biden talte på AIPAC-konferansen mandag. Dette bildet er tatt på samme konferanse i 2009. (Foto: Talk Radio News Service)

Mortens AIPAC-blogg II

- Visepresident Joe Biden overbeviste da han fortalte sin historie med Israel-vennskap, skriver Morten Fjell Rasmussen fra AIPAC-konferansen i Washington. Les litt om hva MIFFs styreleder har opplevd i dag.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Det ble litt frem og tilbake før jeg fikk kommet meg inn i konferansesalen i dag morges. Strekkoden på adgangskortet mitt var sluttet å virke, så jeg måtte innom registreringskontoret for å få et nytt. Når jeg så var igjennom AIPACs egen security, var det ny sikkerhetskontroll utført av amerikansk sikkerhetstjeneste.

I dag kom nemlig visepresident Biden på besøk. Ved den siste sikkerhetskontrollen så jeg mye frukt liggende på gulvet. Muligens er dette beslaglagt frokostmat? Det er nemlig ikke lov å ta med mat og drikke på sesjonen hvor Biden er med – i tillegg til alt det andre det er forbud mot.

Joe Biden fremstilte seg i talen sin som en solid israelsvenn, og han overbeviste. Han snakket blant annet om hvordan han på 1970- og 80-tallet reiste rundt og samlet inn penger til AIPAC, hvordan han som ung senator møtte Golda Meir, hvordan han hadde jobbet for at Israel skulle få rakettskjoldet Iron Dome osv. Man da han gikk over til å skryte over president Obamas vennskap med Israel, var det nok en del som syntes han smurte litt tykt på. Mens han malte dette ut i det vide og brede, sveipet kameraet over på Ehud Barak, som med ansiktsuttrykket sitt tydelig viste at han ikke var helt overbevist. Ikke overraskende førte dette til humring i den store konferansesalen.

Selv om Biden fikk stor applaus, var det Netanyahu som i størst grad klarte å tenne konferansedeltakerne. Via videolink fra Jerusalem tok han blant annet opp trusselen fra Iran og at sikkerhet alltid må komme først.

Morgensesjonen hadde også flere  andre interessante innslag. John McCain snakket om trusselen fra Iran og situasjonen i Egypt og Syria. Han bekymrer seg for at våpen går til «feil» grupper i Syria. Sesjonen startet med en video som viste intervjuer med israelske barn fra området rundt Gaza. De fortalte om hvordan det er å leve med rakettene.

Her er video fra en av de teknologiske presentasjonene fra i går: Rewalk, en støtteanordning som gjør det mulig for folk i rullestol å reise seg å gå.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart