Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mortens AIPAC-blogg IV

MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen utenfor Capitol Hill. (Foto: Kenneth Rasmussen)
MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen utenfor Capitol Hill. (Foto: Kenneth Rasmussen)
AIPAC-konferansen er over. Morten Fjell Rasmussen fikk med seg besøk på Capitol Hill sammen med Minnesota-delegasjonen før han måtte dra til flyplassen.

Det er konferansens siste dag. I morgensesjonen er det litt færre fremmøtte enn vanlig. Et par av tribunene er avstengt, noen andre tribuner og de bakerste radene i salen har lite folk, men det er fortsatt mange tusen her. I begynnelsen av sesjonen blir de fremmøtte bedt om å vedta 8-10 punkter, som AIPAC skal arbeide etter det kommende året. Et rungende «AY» høres i salen, deretter noen spredte «NAY«, etterfulgt av svak misbilligende mumling. Møtelederen konkluderer med at flertallet støtter det fremlagte forslaget. For oss er det kanskje viktigst at lillebror MIFF nå har vært med på å vedta storebror AIPACs handlingsprogram for det neste året…

Dagens viktigste aktivitet starter derimot etter morgensesjonen. Da skal alle konferansedeltakere som ønsker det, og har meldt seg på, busses til Capitol Hill og møte medlemmer av Kongressen for å drive lobbyvirksomhet. For første gang har alle medlemmer av Kongressen dette året sagt seg villig til å møte AIPACs konferansedeltakere. De amerikanske deltakerne får derfor mulighet til å møte begge sine senatorer pluss én fra Representantenes hus. Jeg rekker kun å møte én senator før jeg forlater Washington, Al Franken fra Minnesota, siden AIPAC har plassert meg sammen med delegasjonen fra Minnesota.

Trengsel på gangen utenfor senatorens kontor.
Trengsel på gangen utenfor senatorens kontor.

Men konferansedeltakerne velger ikke selv hva de skal snakke med politikerne om. Mandag ble det satt av en time til kursing i talking points, logistikk og hvordan man skal te seg. AIPAC vil at deltakerne skal ta opp tre forhold med politikerne, som litt forenklet kan oppsummeres slik: Budsjettet må ha plass til militærstøtte til Israel, ikke minst til rakettskjold, USA må ikke godta at Iran utvikler atomvåpen og det strategiske samarbeidet mellom Israel og USA må styrkes.

Det er kort tid mellom morgensesjonen på kongressenteret og lobbysesjonen på Capitol Hill. Jeg får plass i en av de første bussene, og denne er fremme en knapp halvtime før vi skal møte senator Al Franken. Fra busstoppet er det 10-15 min å gå pluss sikkerhetskontroll. Knapt fem minutter over tiden er jeg fremme med gruppen, og Franken er i gang med en orientering. Den skal jeg ikke referere, siden jeg hørte fint lite av den. Gruppen vår på rundt 60 personer var nemlig for stor for kontoret hans, så han måtte samle oss ute på gangen hvor det var dårlige lydforhold. Lettere var det å få med seg hva gruppen hadde på hjertet. Tre personer hadde fått i oppdrag å legge dette frem på vegne av gruppen, og innholdet var gjenkjennelig fra forberedelsene dagen før.

Så var tre innholdsrike og spennende dager til ende. Mange inntrykk skal bearbeides og tas med tilbake til Norge.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart