En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)
En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)

23.085 soldater har omkommet i forsvaret av Israel

Foran morgendagens Minnedag for falne soldater og terrorofre har forsvarsdepartementet publisert oppdaterte tall, som viser at 23.085 soldater og annet sikkerhetspersonell har falt i tjeneste siden 1860.

I løpet av det siste året har 92 nye soldater falt i tjeneste for å gi sine israelske medborgere sikkerhet, opplyser Jerusalem Post. 37 av disse var IDF-soldater, 12 tjenestegjorde i andre sikkerhetsstyrker, for eksempel politiet. De fleste av disse døde i ulykker eller annen død utenom kampsituasjon. 43 av de drepte var veteraner som døde av skadene de pådro seg i kamp.

Det totale antallet falne soldater er nå 23.085. Tallet regnes helt tilbake fra 1860. Det er fortsatt 17.000 nålevende familier som har mistet sine familiemedlemmer i tjeneste, blant dem 5.000 enker og mer enn 2.000 barn som er mistet en forelder.

Søndag innledes Israels offisielle Minnedag for falne soldater og terrorofre («Yom Hazikaron»). 1,5 millioner mennesker er ventet å besøke militære gravlunder, for å vise respekt for de falne. Klokken 11:00 lokal tid mandag vil hele nasjonen stanse opp i tre minutter og sirener vil lyde over hele landet, for å minnes de drepte. På kvelden igjen ved solnedgang, innleder Israel feiringen av landets Uavhengighetsdag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart