Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Kan ikke bekrefte Syria-bruk av kjemiske våpen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
USA mener det ikke finnes tydelige beviser på at syriske myndigheter faktisk har benyttet kjemiske våpen. Israels statsminister Benjamin Netanyahu kan heller ikke selv bekrefte opplysningene fra egen etterretning.

«Når statsministerens kontor ikke kan bekrefte sin egen hærs etterretningsinformasjon om naboens bruk av kjemiske våpen, da blir jeg bekymret.» Det skrev Israel Hayom-redaktør Amir Mizroch på sin Twitter-konto tirsdag kveld. Mandag holdt nemlig sjefen for IDF-etterretningens forskningsavdeling, Itay Brun, en pressekonferanse, der han hevdet at den syriske regjeringen allerede har benyttet kjemiske våpen i borgerkrigen. Men dagen etter måtte Benjamin Netanyahu ut og dementere påstanden, da han sa at det «trolig ikke» er sant.

USAs utenriksminister John Kerry fikk bekreftet dette i en telefonsamtale med Israels statsminister tirsdag morgen, opplyser Yedioth Aharonoth.

– Jeg snakket med statsminister Netanyahu i morgen. Jeg tror det er rett å si at han ikke kunne bekrefte informasjonen på noen måte i samtalene vi hadde. Jeg vet fortsatt ikke hva som er faktum her, sa han på en NATO-konferanse i Brüssel.

Amerikanerne har ved flere anledninger sagt at «den røde linjen» for militær innblanding, står og faller med bruk av kjemiske våpen eller at de havner i «gale hender». Derfor følte Det hvite hus, ifølge Jerusalem Post, det nødvendig å kommentere påstandene fra Brun i går.

– Vi har ikke kommet til den konklusjonen at dette har vært brukt. Men det er noe som er av dyp bekymring for oss, for våre partnere, og selvsagt uakseptabelt – som vår president [Barack Obama] har sagt klart i fra om, forklarte talsmann Jay Carney under en pressekonferanse i Washington.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart