Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah mobiliserer i Sør-Libanon

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah og militssoldater på en reklameposter i Libanon. (Illustrasjon: pixelwhippersnapper, flickr.com)
Den libanesiske shia-muslimske terrorgruppen Hizbollah er i ferd med å mobilisere militære styrker i Sør-Libanon. De forsøker å skremme Vesten fra å angripe deres allierte i Syria.

Terrorgruppen sier at dersom USA og deres allierte går til angrep på Syrias regime, så vil de vurdere en rekke hevntiltak mot Israel. For å vise at de mener alvor, er de i ferd med å plassere ut en rekke av sine militssoldater i Sør-Libanon, rapporterer Times of Israel.

Hizbollah har tette bånd til Bashar Assad-regimet i Syria. I borgerkrigen deltar de på regimets side, blant annet for å sikre at iranske våpen fortsatt kan strømme inn til dem gjennom Syria.

En sentral kilde i organisasjonen sier til britiske Daily Mail at et angrep på Israel faktisk er lite sannsynlig, dersom et vestlig angrep på Syria skulle finne sted.

– Dersom Vesten begrenser sine angrep til kun enkeltmål i Syria, vil Hizbollah ikke blande seg inn. Men skulle det bli et større angrep som forsøker å skifte maktbalansen i Syria, vil Hizbollah stride på en rekke fronter, sier han.

Det meste tyder på at amerikanerne ikke er interessert i et større angrep på Syria, men kun å gjennomføre operasjoner mot sentrale mål.

Hizbollah sitter på et arsenal av raketter som kan nå hele Israel. Selv om Israel mener risikoen for at de blir angrepet av Hizbollah eller Syria er liten, ønsker de å være på den sikre siden. Derfor har en rekke Iron Dome-og Patriot-batterier blitt utplassert, ifølge Yedioth Aharonoth. Disse forsvarssystemene kan slå ut henholdsvis kort- og mellomdistanseraketter mens de fortsatt er i luften.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart