Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)
Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)

Israel høyt verdsatt i USA

I en spørreundersøkelse om hvilket forhold amerikanerne har til ulike nasjoner kommer Israel på 8. plass. Populariteten til den jødiske staten er på rekordnivå.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels popularitet i USA fortsetter å stige, viser den årlige undersøkelsen til amerikanske Gallup, som ble lagt fram i forrige uke. 71 prosent av amerikanerne ser «i hovedak positivt» eller «svært positivt» på Israel. Andelen som sier «svært positivt» (29 prosent) er den høyeste registrerte siden disse målingene begynte i 1989 (se tabell under).

Også i år topper Canada listen. 96 prosent har et positivt inntrykk av nabolandet. Et annet engelsktalende land, Australia, var for første året representert i undersøkelsen. Landet fikk 93 prosent «oppslutning».

På de andre plassene foran Israel finner vi Storbritannia (90 prosent), Tyskland (86 prosent), Japan (83 prosent), Frankrike (75 prosent) og India (75 prosent).

Minst populære er Iran, som kun 10 prosent av de spurte svarer at de har et positivt forhold til. Rett foran kommer Nord Korea (13 prosent), Afghanistan (14 prosent), Pakistan (15 prosent) og Syria (17 prosent).

Resultatetene fra undersøkelsen til amerikanske Gallup (Illustrasjon: Gallup.com)
Resultatetene fra undersøkelsen til amerikanske Gallup (Illustrasjon: Gallup.com)

 

Tabellen viser utvikling for Israel over tid. (Kilde: Gallup)
Tabellen viser utvikling for Israel over tid. (Kilde: Gallup)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart