Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel angrep leveranse av avanserte våpen til Hizbollah

Våpenkonvoien ble stanset i dette grenseområdet mellom Syria og Libanon. (Kart: Google Maps, via Yedioth Aharonoth)
Våpenkonvoien ble stanset i dette grenseområdet mellom Syria og Libanon. (Kart: Google Maps, via Yedioth Aharonoth)
Alt tyder på at israelske luftstyrker natt til tirsdag angrep en leveranse av avanserte raketter fra Syria til Hizbollah. Terrorgruppen prøvde å gjennomføre smuglingen i ly av uværet, men ble stanset.

«Å dømme etter kvantiteten og nøyaktighetsgraden i reportasjene i libanesiske media, er det trygt å fastslå at det virkelig var et luftangrep mot bakkemål mandag kveld, sannsynligvis på begge sider av den libanesisk-syriske grensen,» skriver Ron Ben-Yishai i Yedioth Aharonoth. Den erfarne militærkorrespondenten finner det sannsynlig at Hizbollah prøvde å smugle avanserte våpen inn i Libanon fra Syria, og at Israel handlet for å stanse denne leveransen. Nyhetstjenesten Al Arabiya melder at Hizbollah prøvde å smugle inn ballistiske raketter.

Ifølge libanesiske medier fant angrepet sted i Bekaa-dalen, et område hvor den shia-muslimske bevegelsen Hizbollah står sterkt. Mandag kveld var det uvær i området, noe Hizbollah prøvde å utnytte til sin fordel. De vet at det er vanskeligere for israelsk etterretning å oppdage overføring av Scud-raketter og å gjennomføre luftoperasjoner dersom det er tungt og lavt skydekke. Men denne gang lykkes det israelske luftstyrker å stanse konvoien til tross for Hizbollahs fordel av været.

Hizbollahs tv-stasjon Al-Manar hevder at det ikke fant sted noe angrep på libanesisk territorium, og hevder organisasjonen ikke led noen tap av menneskeliv. Ifølge andre libanesiske nyhetsmeldinger er det grunn til å tro at Hizbollah mistet flere menn i angrepet på våpenkonvoien.

– Hizbollah benekter at angrepet rammet libanesisk territorium for å kunne unngå å svare på angrepene. Det er også mulig at angrepet mandag kveld virkelig fant sted på syrisk territorium, veldig nær den libanesiske grensen, skriver Ben-Yishai. Det er også mulig at angrepet fant sted på begge sider av grensen, særlig siden det er grunn til å tro at våpenkonvoien var spredt over et stort område.

Den libanesiske avisen Daily Star melder at IAFs angrep rammet to Hizbollah-stillinger i Nabi Sheet-området. Så langt har de israelske forsvarsstyrkene nektet å kommentere meldingene, skriver Jerusalem Post.

De siste årene har det kommet flere tilsvarende meldinger om israelske luftangrep mot forsyninger av avanserte våpen til Syria eller Hizbollah. Israelske myndigheter har som fast policy å ikke bekrefte angrepene.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart