Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)
Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)

Olmert fikk seks års fengsel

Den korrupsjonsdømte tidligere statsministeren Ehud Olmert må sone seks år i fengsel og betale en bot på 1,8 millioner kroner.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Straffeutmålingen av dommen som falt 31. mars ble gjort kjent tirsdag denne uken i Tel Avivs distriktsdomstol.

 

– En av de verste forbrytelser

Dommer David Rozen kom med kraftige uttalelser mot Olmert under bekjentgjørelsen av straffen.

– Bestikkelse er en forbrytelse som kan forurense offentlig tjeneste. Bestikkelse ødelegger regjeringer, og er en av de verste forbrytelser i straffeloven, sa dommeren.

Han la til at han likestilte offentlige tjenestemenn som tar imot bestikkelser med forrædere, fordi de forråder folkets tillit.

– Olmert hadde den viktigste og mest sentrale posisjonen, og endte opp med å bli dømt for avskyelige forbrytelser, sa dommer Rozen.

 

Anker til høyesterett

Olmert har 45 dager på seg til å anke dommen, noe han allerede har varslet at han kommer til å gjøre. Det er opp til høyesterettsdomstolen å avgjøre om han skal være fengslet under ankeprosessen. Dersom han taper i høyesterett, vil Olmert bli den første tidligere statsministeren som soner fengselsstraff i den moderne staten Israels historie.

– Dette er en trist dag, da en graverende og urettferdig dom skal leveres til en uskyldig mann, sa Olmert i en uttalelse en time før rettsmøtet tirsdag.

Dette forteller Times of Israel og nyhetsbyrået AFP.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart