Kilder i Iran: – Khamenei er dødssyk

Det spekuleres nå i hvem som kan komme til å ta over posisjonen som Irans øverste leder etter Ayatollah Ali Khamenei, fordi Khamenei skal være dødssyk og ha kort tid igjen.

Kilder i Iran sier at Ayatollah Khamenei ligger på sykehus i Teheran og at tilstanden er alvorlig. Han skal være dødssyk av kreft.

Den franske avisen Le Figaro siterte denne uken vestlige etterretningstalsmenn som meddelte at det skal være ti år siden ayatollahen fikk påvist prostatakreft. Kreften skal ha spredt seg til andre deler av kroppen, og legenes dom skal nå være at han har ett til to år igjen å leve. Den alvorlige spredningen skal ha blitt oppdaget under en operasjon 8. september. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold i Iran, eller omtalt offentlig i iranske medier i det hele tatt. Detaljene om tilstanden hans er det antakelig bare de aller nærmeste som vet om, ifølge Jerusalem Post.

Ayatollah Khamenei har vært det iranske regimets øverste åndelige og politiske leder siden han tok over etter Khomeini i 1989. Før det var han president i Iran fra 1981.

Et råd på 86 medlemmer står for valget av den neste lederen, og det er flere mulige kandidater til å ta over, men ingen av dem er selvskrevne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart