Kilder i Iran: – Khamenei er dødssyk

Det spekuleres nå i hvem som kan komme til å ta over posisjonen som Irans øverste leder etter Ayatollah Ali Khamenei, fordi Khamenei skal være dødssyk og ha kort tid igjen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kilder i Iran sier at Ayatollah Khamenei ligger på sykehus i Teheran og at tilstanden er alvorlig. Han skal være dødssyk av kreft.

Den franske avisen Le Figaro siterte denne uken vestlige etterretningstalsmenn som meddelte at det skal være ti år siden ayatollahen fikk påvist prostatakreft. Kreften skal ha spredt seg til andre deler av kroppen, og legenes dom skal nå være at han har ett til to år igjen å leve. Den alvorlige spredningen skal ha blitt oppdaget under en operasjon 8. september. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold i Iran, eller omtalt offentlig i iranske medier i det hele tatt. Detaljene om tilstanden hans er det antakelig bare de aller nærmeste som vet om, ifølge Jerusalem Post.

Ayatollah Khamenei har vært det iranske regimets øverste åndelige og politiske leder siden han tok over etter Khomeini i 1989. Før det var han president i Iran fra 1981.

Et råd på 86 medlemmer står for valget av den neste lederen, og det er flere mulige kandidater til å ta over, men ingen av dem er selvskrevne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart