Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fordømmer kirkebrann

Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)
Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)
Politiske og religiøse ledere i Israel fordømmer kirkebrann.

Gennesaretsjøen (på hebraisk Kinneret) blir også kalt Galilea-sjøen. Galilea er en region i Nord-Israel. Det var i Gennesaretsjøen Peter og flere andre av Jesu disipler fisket. Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus der på vannet, og like ved sjøen gjorde Jesus et mirakel slik at 5.000 menn (og i tillegg kvinner og barn) kunne spise seg mette på fem brød og to fisker.

Det er bygget en kirke til minne om miraklet med brød og fisker. Nå i juni 2015 har noen satt fyr inne kirkeområdet. Selve kirken fikk ikke store skader, men blant annet et lagerrom for bøker, kontorer og en møtesal i tilknytning til kirken fikk skader. Det er skrevet graffiti på hebraisk: «Og avguder vil bli hogd ned.» Selv om man ikke helt kan utelukke palestinske provokatører, er nok dessverre det mest sannsynlige at det er ekstreme jøder som har gjort dette.

Gjennom århundrene har jødene opplevd mye vondt og lite godt fra kristne. Fremdeles er det slik at Kirkenes Verdensråd står for en politikk som, hvis den blir gjennomført, vil sende jødene på flukt igjen.

Men i Israel er det religionsfrihet. Ledende rabbinere og politikere har fordømt skjendingen av et hellig sted. I skrivende stund har visst ikke politiet funnet synderen. Men jeg vil tro at han eller de blir funnet og får sin straff.

Det er en av forskjellene mellom Israel og de muslimske nabolandene. I nabolandene får muslimer liten eller ingen straff for å angripe kristne og andre minoriteter med vold. I Israel er minoriteter mye mer beskyttet. Erfaringene fra århundrer som minoritet sitter dypt i jødene og tilsier at minoritetenes rettigheter blir ivaretatt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart