Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)
Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)

Fordømmer kirkebrann

Politiske og religiøse ledere i Israel fordømmer kirkebrann.

Gennesaretsjøen (på hebraisk Kinneret) blir også kalt Galilea-sjøen. Galilea er en region i Nord-Israel. Det var i Gennesaretsjøen Peter og flere andre av Jesu disipler fisket. Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus der på vannet, og like ved sjøen gjorde Jesus et mirakel slik at 5.000 menn (og i tillegg kvinner og barn) kunne spise seg mette på fem brød og to fisker.

Det er bygget en kirke til minne om miraklet med brød og fisker. Nå i juni 2015 har noen satt fyr inne kirkeområdet. Selve kirken fikk ikke store skader, men blant annet et lagerrom for bøker, kontorer og en møtesal i tilknytning til kirken fikk skader. Det er skrevet graffiti på hebraisk: «Og avguder vil bli hogd ned.» Selv om man ikke helt kan utelukke palestinske provokatører, er nok dessverre det mest sannsynlige at det er ekstreme jøder som har gjort dette.

Gjennom århundrene har jødene opplevd mye vondt og lite godt fra kristne. Fremdeles er det slik at Kirkenes Verdensråd står for en politikk som, hvis den blir gjennomført, vil sende jødene på flukt igjen.

Men i Israel er det religionsfrihet. Ledende rabbinere og politikere har fordømt skjendingen av et hellig sted. I skrivende stund har visst ikke politiet funnet synderen. Men jeg vil tro at han eller de blir funnet og får sin straff.

Det er en av forskjellene mellom Israel og de muslimske nabolandene. I nabolandene får muslimer liten eller ingen straff for å angripe kristne og andre minoriteter med vold. I Israel er minoriteter mye mer beskyttet. Erfaringene fra århundrer som minoritet sitter dypt i jødene og tilsier at minoritetenes rettigheter blir ivaretatt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart