Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelske artister til Drammen Sacred Festival

Gil Ron Shama. (Foto via drammensacred.no)
Gil Ron Shama. (Foto via drammensacred.no)
Gil Ron Shama fra Israel blir hovedattraksjon under en festival i Drammen i september.

Drammen Sacred Festival blir avholdt 13.-20. september. Arrangørenes mål er å «dele musikk, bilder og fortellinger fra ulike tradisjoner».

I år er den israelske vokalisten og perkusjonisten Gil Ron Shama æresgjest under festivalen. Sammen med sin musikkgruppe fra Midtøsten spiller han «musikk inspirert av sufi og kabbalistiske tradisjoner med fokus på hvordan musikk forener og skaper fred i en ellers konfliktfylt del av verden». Shama er det israelske utenriksdepartementets goodwill-ambassadør til den muslimske verden.

Foruten Shama selv, består Gil Ron Shama Project av aristene Dvir Cohen (vokalist), Itzhak Vantura (persiske og arabiske fløyter), Mumin Secler (qanoon og oud) og Idan Armoni (gitar og sax).

Drammen Sacred Festival presenterer dem slik:

«Cohen er en yemeni jøde som synger den tradisjonelle hellige poesi piyutim. Han leder flere musikkprosjekter i Israel. Vantura er soloisten i Andalusian Orchestra of North African Jews. Han er en mester i persisk, tyrkisk og arabisk maqaam som reflekterer mystikken fra ørknene i området. Secler er en muslimsk sigøyner-musiker, mester av qanoon og en musikkprodusent. Hans spesialitet er sufi musikk, og han er en fredsambassadør som spiller mellom Istanbul og Jerusalem. Armoni er en mester på strengeinstrumenter og en musikklærer som jobber med traumatiserte barn i krigssoner. Han tror på at musikk kan helbrede.»

Gil Ron Shama Project spiller konsert på Union Scene i Drammen kl. 19.30 onsdag 16. september og i Adventkirken i Mjøndalen, Nedre Eiker, kl. 19 torsdag 17. september. De deltar også på The Sacred Room og på Fredskonserten. Les mer og bestill billetter via drammensacred.no.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart