Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollahs rakettarsenal øker kraftig

Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat for Hizbollah og leder Hassan Nasrallah. (Foto: delayed gratification, flickr.com)
Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har nå 150.000 raketter som kan nå Israel, ifølge israelsk etterretning.

Antallet raketter har økt med 50 prosent siden det forrige anslaget ble kjent for et halvt år siden. I mai anslo en israelsk etterretningskilde at Hizbollah-styrkene i Sør-Libanon har anslagsvis 100.000 kortdistanseraketter som vil kunne ramme Nord-Israel, noen tusen mellomdistanseraketter som vil kunne nå Tel Aviv og Sentral-Israel samt noen hundre langdistanseraketter som vil kunne nå hele Israel. Nå skal det totale antallet raketter i Hizbollahs besittelse ha passert 150.000, ifølge Times of Israel.

Etterretningen mener økningen i rakettlagrene er å forstå som en opprustning til bruk i framtidige angrep på Israel, til tross for at Hizbollah for tiden er tungt involvert i den syriske borgerkrigen. Hizbollah har kjempet sammen med Assad-regimet i Syria i mer enn tre og et halvt år, og tusenvis av deres væpnede mannskaper deltar i kampene. Mange av mannskapene deres har blitt drept i krigen. Oppsamlingen av raketter har pågått samtidig, og innbefatter både kort- og mellomdistanseraketter samt stadig flere iransk-produserte langdistansemissiler.

I tillegg har Hizbollah skaffet seg en flåte av ubemannede krigsdroner. Organisasjonen arbeider kontinuerlig for å utvide og oppgradere arsenalet til mer avanserte rakettmodeller.

Israelske forsvarskilder har tidligere uttalt at de anser det som en rød linje dersom Hizbollah forsøker å få tilsendt avanserte våpen over landegrensene i regionen. Det hevdes fra ulikt hold at Israel har stått bak flere luftangrep i Syria de siste årene, for å stanse våpenforsendelser til Hizbollah. Israel kommenterer aldri slike meldinger offisielt. Et slik angrep skal senest ha skjedd onsdag denne uken.

De fleste analytikere er enige om at Hizbollah ikke har planer om å gå til angrep mot Israel i nærmeste framtid, mens de fortsatt er betydelig svekket av Syria-krigen.

Etter at det ble kjent at trusselen fra Hizbollah var et av temaene som hadde blitt snakket om da Netanyahu møtte president Obama i USA i begynnelsen av uken, uttalte Hizbollah-leder Hassan Nasrallah at han var ”stolt av at den lille Satan og den store Satan viet møtet sitt i Det hvite hus til å snakke om Hizbollah”.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart