Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa (Foto: Maccabi Haifa)
Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa (Foto: Maccabi Haifa)

Fotballklubben Maccabi Haifa skal ledes av en nordmann

Denne uken ble det kjent at nordmannen Tor-Kristian Karlsen er blitt ansatt som sportsdirektør i en av Israels største fotballklubber.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Karlsen er 40 år gammel og har tidligere jobbet som talentspeider for flere toppklubber i Sveits, Tyskland, England, Russland. Han har også vært sportsdirektør i Fredrikstad fotballklubb og AS Monaco i Frankrike og ekspertkommentator for blant andre norsk TV2.

Han undertegnet kontrakten onsdag denne uken og starter i jobben i begynnelsen av juni.

– Det er en stor ære å bli en del av Maccabi Haifa og jeg håper å bidra til fremtidig suksess for klubben. Jeg ønsker å takke ledelsen i klubben, og spesielt klubbpresidenten for å gi meg muligheten til å være en del av Maccabi Haifa, sier Karlsen til Maccabi Haifas nettside. 

Til TV2 forteller han: – Israel blir det sjette landet jeg jobber i som ansatt, og jeg gleder meg til å lære mer om deres språk og kultur.

Fotballklubben Maccabi Haifa ble startet i 1913 og er en av de fire store fotballklubbene i Israel. De spiller i den israelske toppserien og har Israels nest største stadion, nybygde Sammy Ofer stadion, som hjemmebane. Der er det plass til nesten 31.000 tilskuere.

Klubben har blitt seriemestre 12 ganger, vunnet Israel State Cup fem ganger og Toto Cup fire ganger. I dag ligger Maccabi Haifa som nummer fire i den israelske toppserien med 50 poeng. Hapoel Beersheva leder med 80 poeng.

Spillerstallen er en blanding av jødiske, arabiske og utenlandske spillere. Se navn og nasjonalitet nederst her.

Maccabi Haifa var i 2002 den første israelske klubben som klarte å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske mesterligaen, UEFA Champions League. De vant både over greske Olympiacos og engelske Manchester United, og endte på tredjeplass i gruppen med 7 poeng.

I 2004 møttes Rosenborg fra Trondheim og Maccabi Haifa til kamp om en plass i mesterligaens gruppespill i den tredje kvalifiseringsrunden. Rosenborg vant 2-1 på hjemmebane og 3-2 i Israel etter ekstraomganger. Mange nordmenn husker den direktesendte kampen på Ramat Gan stadion på grunn av to strømbrudd, som slukket flomlysene, og gjorde at kampen måtte avbrytes to ganger. Her er et referat fra den kampen.

En annen israelsk toppklubb, Maccabi Tel Aviv, har også en utlending i stillingen som sportsdirektør. Det er nederlenderen Jordi Cruyff, sønn av legenden Johan Cruyff, som døde 24. mars 2016.

Den svenske fotballspilleren Rade Prica spilte for Maccabi Tel Aviv fra 2013 til 2015. I 2013 kom han fra Rosenborg etter å ha spilt 149 kamper over fire sesonger for Trondheims-klubben.

Rade Prica hadde stor suksess og ble svært populær i den israelske klubben. Han var med på å sikre både serie- og cupmesterskapet i 2015. I cupfinalen ble han den store helten.

I flere intervjuer med norske medier i tiden etter overgangen til Tel Aviv fortalte Prica at han og familien trivdes svært godt i Israel og Tel Aviv. Til Nettavisen sa han dette i 2013: «Det er syk forskjell fra Norge.» Sommeren 2015 avsluttet han karrieren i Israel og flyttet tilbake til Sverige der han nå spiller for Helsingborg.

MIFF håper at Tor-Kristian Karlsen også vil trives i Israel og ønsker ham lykke til i jobben for Maccabi Haifa!

 

https://www.youtube.com/watch?v=adKg9q–ppw

Slik er Maccabi Haifas nye hjemmebane.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart