Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

Lieberman tvunget til å si «unnskyld» for første gang

Forsvarsminister Avigdor Lieberman trakk tilbake hardt utfall mot president Barack Obama.

Fredag sammenlignet forsvarsminister Avigdor Lieberman atomavtalen med Iran med München-avtalen som Storbritannias Neville Chamberlain inngikk med Adolf Hitler i 1938.

Mandag kveld kom Lieberman med en beklagelse. «For første gang på de syv år etter at han fikk en fremstående regjeringsposisjon, ble Lieberman tvunget til å bruke ordet unnskyld,» skriver Barak Ravid i Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu var ekstremt raskt med å ta avstand fra Liebermans uttalelse fredag kveld. Bare 45 minutt senere gjorde statsministeren det klart at forsvarsministeren ikke uttalte seg på vegne av regjeringen.

Søndag forklarte USAs ambassadør i Israel, Dan Shapiro, at Liebermans sammenligning hadde provosert administrasjonen i Det hvite hus kraftig. «Selv om han ikke sa det direkte, gjorde han det klart at dersom Lieberman ikke ønsket å være ansvarlig for at forhandlingene om en fornyet avtale om militær bistand skulle falle sammen, burde han komme med en unnskyldning så raskt som mulig,» skriver Ravid. Fra søndag kveld til mandag ettermiddag ble det arbeidet med utkast til en unnskyldning. Den ble til slutt sendt ut av forsvarsministerens kontor mandag kveld.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart